Aqvia bubblar ditt vatten

Aqvia är namnet på de kolsyreprodukter som det stora gasföretaget Aga står för. Det var år 2008 som man lanserade den idag väldigt poppis kolsyremaskinen Aqvia Exclusive vilken man hade lagt ner stor omsorg på att göra både attraherande, lättanvänd samt miljövänlig. Man hade anlitat den kända formgivaren Eva Lilja, som förut samarbetat med andra stora affärsverksamhet som IKEA och Alcro, för att formge samt välja färgsättning på de fem olika versionerna av den effektiva kolsyremaskinen man tog fram.

kolsyrat vatten smakeraqviasodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Eva Lilja valde omsorgsfullt ut de fem färgerna som idag finns på Agas Aqvia kolsyremaskiner och färgerna blev svart, crème, brun, orange och lime. Det finns en kulör här som passar i var hem! Det är förstås blott en del av Aqvia kolsyremaskin som har färg, resten är gjort i specialbehandlat, rostfritt stål som inte låter sej fläckas av osmickrande fingeravtryck.

I Sverige finns ett av världens renaste vatten direkt i kranen och det njuter vi givetvis av genom att kunna hälla opp ett glas kallt vatten och inmundiga direkt utan att oroa oss för ett litet antal obehagliga konsekvenser alternativt märkliga bismaker. Vi skulle dock kunna njuta ännu mer av detta, samt utnyttja det till både kolsyrat vatten samt läsk igenom att använda en kolsyremaskin.

Fördelarna med en egen kolsyremaskin är flera. I längden blir det mycket billigare att göra sin egen läsk och sitt eget bordsvatten, men investeringen gör också att man slipper släpa med sej en mängd vatten hem från affären, vatten som vi ju, som sagt, har nära nog avgiftsfri hemma i kökskranen. Den tredje bestämmande faktorn handlar om miljön. Transporter av vatten samt dricka sliter oerhört på miljön, igenom att stora, tunga lastbilar leverar dessa drycker över hela Sverige, Europa samt världen. En egen kolsyremaskin är ett modernt val som matchar alla från singel till barnfamiljer.

När det innefattar smaksättning av bubbelvatten så finns det idag en lång rad olika val. Dels kan man välja att smaksätta sitt vatten med endast smak, i elegans med Ramlösa och Vichy Nouveau. Detta passar alla som vill inmundiga kalorifritt vatten. Aromhuset säljer 20 annorlunda smaker för bordsvatten, alla med unik samt klar smak, men helt fria från både sötningsmedel och socker. Aqvia gör också smaker för bordsvatten, fast har ett mindre urval.

För läsk är riktiga läskkoncentrat godast, även om det håller att göra dricka med saftkoncentrat oxå. Det kommer fler och fler läskkoncentrat och idag kan man finna både de med full sockerhalt, minskad sockerhalt och helt sockerfria varianter. Alla är dock söta – såklart.

För att ens vatten skall kunna kolsyras behövs en gaspatron samt när man handlar en ny Aqvia kolsyremaskin så får man alltid åtminstone en patron på köpet. När den är final, vilket den är efter att man har kolsyrat opp till 60 liter vatten, så kan man lämna in den hos sin återförsäljare mot en ny till ett reducerat peng. Aqvia kolsyrepatroner är på så vis bäst för både miljö och börs.