Aqvia Exclusive – en {kolsyremaskin|bubbelmaskin

Aqvia Exclusive heter den kolsyremaskin som med sin stilsäkra form revolutionerade kolsyremaskinsmarknaden när den introducerades år 2008. Aga ville skapa en kolsyremaskin som inte bara kolsyrar vatten effektivt, utan som också blir en attraherande inredningsdetalj i de nordiska hemmen. Man tog hjälp av den erkända designern Eva Lilja som designade och färgsatte den exklusiva kolsyremaskinen Aqvia Exclusive i symtomatiskt stilren, skandinavisk design med ädla, mjuka linjer och sober silverfärg. Designern valde oxå omsorgsfullt ut fem färger som fick dekorera kolsyremaskinerna – créme, brunt, bäckmörkt, brandgul och lime. Man ville att alla bo, oavsett färgtema samt andra preferenser skulle kunna hitta en kolsyremaskin från Aqvia som passade in.

kolsyrat vatten smakersodastreamsodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Aqvia Exclusive blev snabbt populär och tre år efter lanseringen kom en ny form som fick namnet Aqvia Balance. I stora drag är dessa ett par kolsyremaskiner enormt lika, men med annorlunda färgsättning, Balance går i sobert vit med svarta detaljer.

Aqvia Exclusive är enormt enkel att begagna, man sätter i den tillhörande flaskan som man fyllt med kyligt kranvatten samt trycker på en knapp. På kortare tid än en minut har man läskande friskt bubbelvatten! Man kan ju oxå smaksätta sitt vatten om man föredrar det, alternativt mixa i läskkoncentrat för att göra läsk.

Det finns många goda smaker att testa och olika företag erbjuder annorlunda kombinationer. Aqvia gör sina egna ciderkoncentrat och vattenessenser samt Sodastream har ett ganska brett utbud av läskkoncentrat. Man kan oxå testa att mixa saftkoncentrat i sitt kolsyrade vatten, det blir näsan som dricka.

Ett annat affärsverksamhet som har specialiserat sej på smaker för kolsyrade drycker är Aromhuset. Man började med bordsvattenaromer och har idag 20 annorlunda smaker i den kategorin. Därjämte har man lanserat läskkoncentrat som idag innehåller 14 annorlunda smaker, både sockrade samt sockerfria.

Vi dricker mer kolsyrade drycker än någonsin. Känslan som de små bubblorna ger när man dricker är kittlande samt uppfriskande, det känns som att de renar gap samt anatomi på något fason, dessutom kan de ställa upp att smälta maten när man har ätit. Aldrig tidigare har vi köpt så mycket Ramlösa, Vichy Nouveau, Coca-Cola och Sprite som vi gör idag och dryckerna är ganska dyra om man tänker på att de faktiskt i själva verket bara innehåller vatten samt eventuella smakämnen.

Det renaste och färskaste vattnet har vi i våra kranar, dessutom är kranvattnet enormt billigt gentemot buteljerat vatten samt dricka. Har man en egen kolsyremaskin så sänker man dessa utgifter avsevärt, då betalar man bara för kolsyrepatronen och eventuella essenser.

Det är inte blott plånboken som blir glad av att man kolsyrar sitt eget vatten med en kolsyremaskin, det innebära också mindre miljöslitage då transporterna av buteljerade drycker minskar i frekvens med att folk kolsyrar sina egna drycker. Smakmässigt är det heller ingen skillnad.

Med en Aqvia Exclusive får man nämligen en snygg inredningspryl som stilmässigt ligger rätt både i tiden samt på ett egen sätt, man får access till färskt och fräscht bubbelvatten när man vill och kan därjämte göra sina egna läskedrycker. Dessutom slår man med en Aqvia Exclusive ett futtig, men viktigt, art för miljön.