De anställda föredrar fräscht och friskt vatten

Varje chef bör investera i goda dryckesmöjligheter på arbetsplatsen. Vatten är nödvändigt för samtliga levande organismer på jorden. Vatten är liv och den definitivt största beståndsdelen såväl på jorden som i människokroppen. Vattnet fyller flera funktioner i kroppen som t ex: transport av näringsämnen samt slaggämnen, deltar i kemiska reaktioner, löser upp vitaminer, mineraler samt mindre molekyler, smörjer och dämpar stötar runt kroppens leder, reglerar kroppstemperaturen och hjälper till att hålla blodmängden i balans.

Om vi inte får i oss vatten så är ett av de tidigaste symtomen huvudvärk, trötthet, oförmåga att fokusera, aptitbortfall, rodnader i huden, ökad puls, darrighet, illamående, ökad kroppstemperatur och stickningar i musklerna m fl. Därför är det mycket viktigt att få i sig vatten på jobbet för att över huvud taget kunna prestera och få någonting gjort.

Man bör komma ihåg att även om kaffe eventuellt är uppiggande, och för många en nödvändig dryck för att orka arbeta, så är det även vätskedrivande. Därför är det extra viktigt att dricka vatten regelbundet, för att hålla kroppen i harmoni. Även te driver vätska, medans juice är ett enastående komplement till vatten.

Allt fler får upp ögonen för vattnets egenskaper och hur centralt det är för ens prestationsförmåga. Flera chefer ställer in vattenkylare till sina anställda. Att ha tillgång till färskt, kallt och friskt vatten i ens kontor eller korridor hjälper flera att komma ihåg att få i sig vätska. En annan sak som absolut muntrar upp på kontoret är en kolsyremaskin. På så vis kan man på några sekunder få kolsyrat vatten, som till och med går att smaksätta, att släcka törsten och finna fokus med. För en chef är det en oerhört liten investering för sina anställdas blomstrande.

Det finns flera skilda typer av vattenmaskiner, allting från plasttanker med rent, stilla vatten som byts ut när de tar slut, till fullfjädrade carbonatorer som installeras i diskbänken samt skänker kolsyrat vatten direkt ur kranen. Aga är ett av företagen som till ett skapligt pris saluför carbonatorer. En annan typ av maskin som börjar bli allt mer populär är den som har två kranar, en med kolsyra samt en utan.

kolsyrat bubbelvatten smakerkolsyrat bordsvatten essenserbordsvatten smakerläsk syprupkolsyrat vattensodavattenbordsvatten

Kolsyrat vatten är på inget sätt mindre hälsosamt än stilla, det är bara lite festligare. Det finns ännu fler metoder för att piffa till sitt vatten och det är med hjälp av smaksättare. Det finns åtskilliga märken idag som tillverkar aromer för bordsvatten och vissa av dem består av varken socker eller sötningsmedel. När man har hällt upp sitt vatten i ett glas alternativt en flaska så använder man bara en liten doseringspipett och droppar ner den smak man för stunden är sugen på och voila! Gott, kallt, friskt och läskande vatten som hjälper en att hålla sig alert på jobbet.

Visst kan man hålla sig till vanligt kranvatten också, men idag är vi tämligen borskämda med gott, buteljerat vatten. Vi tar med oss små flaskor till jobbet, med dyrt vatten av rätt märke samt smak, oavsett det är Loka, Ramlösa eller vichyvatten. Det kostar, är miljöovänligt samt krångligt att släpa omkring på. Smakligt vatten på jobbet gör minsann stor skillnad!