Den som söker nya spännande smaker ska införskaffa en Wasser Max

Wasser Max är ett stort märke på kolsyremaskiner och marknadsförs av Aga. Kolsyremaskiner för hemmabruk har funnits i över hundra år, det var skaparen av varumärket Sodastream som var först med att framställa en och den kallade han «Apparatus for aerating liquids». Under 50-talet började man saluföra dessa sodastreamers kommersiellt men det dröjde ända till 70-talet innan de blev ordentligt populära. På 80-talet hade samtliga trendiga hushåll en kolsyremaskin.

Wasser Max har således en stor konkurrent i Sodastream, dels för att märket är äldre, mer känt och även sitter på viss nostalgisk kvalité. Dock är Aga duktiga på sin sak, i branschen har de gjort sig kända som specialister på kolsyra och flera större företag installerar deras carbonatorer i sina barer samt restauranger.

kolsyrat vatten smakeraqviasodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Carbonatorer vinner allt mer mark hos privatpersoner också, för de som verkligen är hängivna drickare av kolsyrat vatten är det ett praktiskt alternativ. En carbonator är alltså en kolsyrekran som man installerar i sin köksbänk, aggregatet med kolsyrepatronen fästs under vasken. Sedan har man obehindrad tillgång till kolsyrat vatten i denna kran tills kolsyrepatronen behöver fyllas på alternativt bytas ut.

När det gäller mer enkla varianter som kolsyremaskiner så erbjuder Wasser Max ett gott sortiment, de är dessutom i regel snäppet billigare än likvärdiga produkter från Sodastream och det är så de har tilltagit i popularitet.

I Wasser Max maskiner för hemmabruk används kolsyrepatroner från vanligtvis Aga, alternativt Sodastream. Båda märkena fungerar lika bra då de har samma storlek och typ av ventil. En gaspatron för dagens sodastreamers innehåller 425 gram kolsyra, vilket brukar räcka till ca 50 liter vatten, men det är givetvis också beroende på hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten. När ens kolsyra tagit slut så lämnar man tillbaka den tomma patronen och får en full för omkring 89 kronor. Det är mycket billigare än att införskaffa en ny för över 200 kronor. Inbyte brukar ske hos ens återförsäljare.

Aga Wasser Max gör inte enbart kolsyremaskiner samt carbonatorer, utan också smaksättare till bordsvatten. Det är friska smaker såsom päron, citron samt persika och består av inget socker alternativt sötningsmedel. De saluför även energiessenser och cideressenser. Andra företag som gör smaker till bordsvatten samt hemgjord läsk är Sodastream, Bob, Aromhuset samt Sonjo.

Det är betydelsefullt att inta vatten, våra kroppar klarar sig inte flera dagar utan vatten medans andra saker som mat och sömn går att leva utan i veckor eller månader. Våra kroppar består till 70 % av vatten och fyller flera viktiga funktioner. Får vi brist på vatten drabbas vi av massor av obekväma symtom såsom svettningar, illamående, torr hud, stela leder samt huvudvärk mm. Man bör få i sig mellan 1-2 liter vatten om dagen för att hålla kroppen i gott skick, och mer om man tränar mycket eftersom muskler behöver mer vatten än fett.

Det är lättare att få i sig rekommenderad mängd vätska om den man dricker är god. Kaffe och te är vätskedrivande och skänker ännu större anledning att dricka mer vatten. Med en Wasser Max blir det både godare och roligare att få i sig sitt dagliga behov av vatten.