Få ditt soda vatten så som du vill ha det med en egen kolsyremaskin

Soda Vatten kan antingen utgöras ha naturliga salter och mineraler eller av tillsatser. Idag kallar vi vanligtvis all sorts kolsyrat vatten utan smak för soda vatten och det är hur enkelt som helst att ordna till hemma med hjälp av en kolsyremaskin från t ex Soda Stream eller Wassermaxx.

kolsyremaskin

Vi dricker idag mer kolsyrat vatten i form av t ex sodavatten, vichyvatten, Ramlösa och Loka än någonsin. De stora läskföretagen tjänar massor av pengar på att saluföra buteljerat bordsvatten till samtliga kolsyrefantaster runt om i Sverige – och resten av världen. Det är en enorm industri. Dessvärre får både våra plånböcker samt vår miljö betala ett någorlunda högt pris för de underbara bubblorna i vårt soda vatten.

Transporterna av vatten och läsk bidrar med en mängd avgaser som naturen inte kan bryta ner på ett effektivt vis och ganska raskt så förorenas vår luft och vårt vatten med en mängd giftiga avgaser. Lägg till allt avfall i form av flaskor samt burkar som aldrig pantas och man inser kvickt att det medför en del lidande för att vi ska få vårt vatten som vi vill ha det – med kolsyra samt aningen smak.

I Sverige har vi tillgång till mycket vatten, och det är av otroligt hög kvalitet. Det är få länder förunnat denna skatt som vi allt för ofta tar förgiven och till och med glömmer bort. Man rekommenderar en normal individ att dricka mellan 1-2 liter vatten om dagen, och då dricker vi mycket hellre soda vatten eller smaksatt bordsvatten istället för normalt, slätt kranvatten.

Idag kan man dock förena dessa två! Man behöver inte göra avkall på sina älskade bubblor och den goda smaken endast därför att man vill skydda miljön eller spara några slantar. Ifall man investerar i en kolsyremaskin så har man tillgång till vilken typ av vatten man vill, när som helst, dygnet runt. Man slipper dessutom släpa tunga flaskor vatten från affären och kassar fyllda med pantburkar i retur. Det bästa av allt är att man därtill bidrar till en renare värld. Man har helt enkelt allting att vinna.
Loka och Ramlösa är två exempel på företag som gör gott, smaksatt bordsvatten och säljer enormt fint ute i handeln. Om man handlar hem lite olika bordsvattenaromer från t ex Aga alternativt Aromhuset, så kan man smaksätta sitt vatten med den stora fördelen att man personligen kan bestämma precis hur mycket smak man vill ha i och att man kan framställa sina egna favoritblandningar som eventuellt inte finns tillgängliga i de färdiga flaskorna.

En ny sodastreamer kostar mellan 500-2000 kronor – i runda slängar – och kommer oftast med allihopa komplement man behöver för att sätta igång att framställa sitt eget sodavatten. Det är alltså själva kolsyremaskinen, en gaspatron med kolsyra i och en alternativt ett par PET-flaskor. Handlar man ett paketerbjudande för lite extra pengar så får man ibland med smakprover eller andra extra komplement.

Så om man vill göra en insats för både sig själv samt miljön så är det antagligen en idé att investera i en kolsyremaskin. Man får även sitt soda vatten precis så som man vill ha det.