Få hjälp med ditt val av kolsyremaskin med Wassermaxx test

Genom att läsa ett Wassermaxx test så kan man få en aningen större inblick i vilken som är den rätta modellen för en själv. Wassermaxx har flera annorlunda modeller ute på marknaden där den billigaste startar på omkring 500 kronor. Sodastream kallas Wassermaxx stora konkurrent och är också det märke som flest människor associerar med konceptet att kolsyra vatten hemma. Sodastream var först av samtliga med en kolsyremaskin för hemmabruk för över 100 år sedan.

Under 70- och 80-talet var det väldigt populärt att skaffa en kolsyremaskin och flera minns än idag Sodastreams slogan «Get busy with the fizzy» som hängde med i massor år. Man smaksatte sitt bubbelvatten och gjorde egna läskedrycker, experimenten var otaliga.

sodavatten

Av någon orsak avtog intresset för sodastreamers under 90-talet, eventuellt blev det mättat under tidigare årtionde. År 1998 köpte det israeliska företaget Soda club upp det stora varumärket Sodastream och 11 år senare – alltså 2009 var det Wassermaxx tur att slå sig samman med den andra jätten. För den skull är idag alla dessa tre varumärken ägda av samma företag och producerar tämligen likvärdiga produkter. Sodaclub samt Sodastream är samma sak rakt av, enbart under skilda namn i olika länder.

Varför Wassermaxx har blivit så stort är att de alltid har erbjudit bra produkter till något lägre priser än Sodastream. Om Sodastreams billigaste kolsyremaskin har kostat 600 kronor så har Wassermaxx kostat 500. Utseendemässigt påminner de om varandra och funktionerna är mestadels desamma.

Det finns mängder av Sodastream samt Wassermaxx test på nätet, både i skrift och som videor på t ex Youtube. För somliga är dessa test en relativt bra vägledning i djungeln av kolsyremaskiner.

Till sin nya Wassermaxx får man vanligtvis med en kolsyrepatron från Aga, som är företaget som marknadsför Wassermaxx här i Sverige, samt en alternativt två PET-flaskor. Med en Sodastream får man med deras egen gaspatron som går under namnet Alco2jet. Bägge co2 cylinders innehåller samma mängd kolsyra, behållarna har även samma storlek och samma variant av ventil. Det enda som i själva verket skiljer dem åt är etiketten. När man har använt upp sina 425 gramkolsyra, som var gaspatron innehåller, så lämnar man tillbaka den tomma co2 cylindern hos sin återförsäljare och får en fylld för ca 89 kronor. En ny kolsyrepatron kostar över 200 kronor. Varje gaspatron med 425 gram kolsyra räcker till ungefär 50 liter vatten.

Trots kolsyremaskinernas storhetstid på 80-talet så är det nu på 2000-talet som konceptet säljer bättre än tidigare. I tider då alla vill unna sig gott bordsvatten, med smak och bubblor, fräscht mineralvatten alternativt smaskig läsk, så inser allt fler att det är bättre ur både ekonomisk- och miljösynvinkel att framställa sin egen favoritdryck hemma. Man slipper släp och kånk med flaskor till och från butiken och man bidrar inte till alla miljövådliga gaser som släpps ut när buteljerade drycker transporteras landet – samt världen – runt.

Det är inte lätt att känna till vilken kolsyremaskin man bör handla, vissa vill ha något billigt men pålitligt, medan andra lägger enorm vikt vid snygg design samt tuffa attiraljer. Genom att ta det av ett Sodastream eller Wassermaxx test så kan letandet bli lite lättare.