Förhöj smaken på ditt vatten med hjälp av Soda Stream smaker

Ute på marknaden fullkomligt kryllar det av skilda smaker för Sodastream. Sodastream var först med att producera kolsyremaskiner åt hemmet, det skedde av en man med namn Guy Gilbey så tidigt som år 1903. Rika hem, och bl a det brittiska kungahuset blev först med att få tillgång till sodastreamers men inte förrän på 50-talet nådde de den kommersiella marknaden.

Sodastreams stora genomslag kom under 70-talet och höll i sig genom 80-talet. Än idag är vi flera som har nostalgiska barndomsminnen förknippade med Sodastream. Under 90-talet hade intresset för bubbelmaskinerna svalnat och man sålde knappast några maskiner alternativt tillbehör alls. Idag ser vi hur trenden har vänt, försäljningen av sodastreamers är större än någonsin.

sodavatten

Det ligger fullständig rätt i tiden att införskaffa sig en Sodastream, vi dricker mer och mer kolsyrade drycker och dagens konsumenter är inte villiga att kompromissa med det de vill ha. De kolsyrade drycker man handlar i affären består till minst 90 % rent vatten, vatten som vi har, om inte ännu renare, direkt i våra kranar. Svenskt vatten är ett av de renaste vatten man kan hitta på jorden, och Livsmedelsverket genomför regelbundet noggranna kontroller för att försäkra vattnets höga kvalitet.

Vatten är det nyttigaste man kan intaga, men i längden kan det kännas trist att dricka det slätt ur kranen. En aning kolsyra åstadkommer hela skillnaden och eventuellt lite smak åt den som inte uppskattar smaklöst vatten. Ramlösa, Vichyvatten samt Loka är namnen på några av våra populäraste mineralvatten, de finns både med samt utan smak och utbudet på smaker är tämligen stort.

Kånkandet av dessa flaskor från affären och därefter tillbaka igen för återvinning är både dyrt samt tröttsamt, för att inte påpeka vilket slitage det utgör för miljön med samtliga transporter och onödigt avfall. Om man har sin egen kolsyremaskin så kan man på enbart några sekunder ha klart mineralvatten hemma i köket, utan vare sig dyra inköp samt släpande av flaskor hit och dit.

Med hjälp av en egen sodastreamer kan man personligen bestämma hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten, vilken smak man känner för i ögonblicket, samt hur mycket smak man vill ha. Det är således på alla sätt mer bekvämt och gott att producera sitt eget bordsvatten.

Uppskattar man läsk så har Sodastream smaker för de flestas uppskattning. I det totala utbudet som presenteras på Sodastreams webbsida så uppgår antalet till 25 annorlunda smaker, där inkluderas läskessenser, bordsvattenaromer och light-smaker för den som är försiktig med kalorier. Det är dock inte lätt att finna samtliga dessa Sodastream smaker ute i handeln.

Aga, som är Sodastreams största konkurrent gör också egna smaker, mest bordsvattenaromer. Andra som gör goda essenser samt aromer är Aromhuset som har 16 olika aromer och 35 års erfarenhet, och Sonjo som erbjuder intressanta smaker såsom till exempel originalsmaken på Champis. Saftföretaget Bob gör läskessenser helt utan sötningsmedel men med någorlunda hög andel socker.

När det gäller Sodastreams egna smaker så är det bra att vara medveten om att de flesta består av både sötningsmedel och socker, det gör att sockerhalten är något lägre än i exempelvis Bobs essenser. Aromhuset har varken i socker alternativt sötningsmedel i sina aromer och är därmed ett rätt så hälsosamt alternativ. Lightvarianterna av Sodastream smaker består av inget socker alls.