God smak av päron från Aromhuset

Ett saftigt päron uppskattas av både vuxna och barn i blandade åldrar. Det plockas från päronträdet som är ett stort, rakt träd som är närapå lika slittåligt som äppelträdet. Päronet är, precis som äpplet, en av få frukter som gärna växer samt frodas i vårt sydsvenska klimat och har funnits här sedan Medeltiden. Päronen mognar på sensommaren och har sin skördetid mellan augusti samt september. Päron kan lagras rätt så länge i kylig miljö, men är otroligt känsligt för stötar varefter det ruttnar kvickt.

smaksatt mineralvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Smaken av ett moget päron är söt och mjuk och är ingalunda lika syrligt som äpplet. Det finns skilda sorter och både smak samt konsistens varierar. Ett päron kan vara relativt torrt, mjöligt alternativt så saftigt att det är problematiskt med all saft som rinner ur det när man sätter tänderna i det. Mestadels används päronet till att ätas som det är, men ibland görs det också mos alternativt juice.

När Gert Strand skulle ta fram 16 smakessenser åt kolsyrat vatten så valde han att göra en essens som har smak av Päron. Han var säker på att det skulle kunna bli en favorit bland flera. Aromhusets Päron är en essens fullständigt utan socker alternativt sötningsmedel. Både smak samt lukt stämmer totalt överens med riktiga päron och att ha päronsmak i sitt bordsvatten är riktigt gott samt uppfriskande.

Samtliga Aromhusets smaker går att blanda med varandra. Just Päron är mycket välsmakande som den är eller ihop med Äpple eller Persika. Päron samt Vanilj är också en perfekt kombination, om än kanske aningen otippad.

Det faktum att Aromhusets essenser är fria från socker gör att de ligger otroligt rätt i tiden. De kan drickas med gott samvete av både barn samt vuxna och är definitivt ett piggare alternativ än vanligt, slätt vatten. Vi dricker överhuvudtaget mer kolsyrat vatten än tidigare och smaksatt kolsyrat vatten säljs det mer av i butikerna är naturellt. Efterfrågan är ofantlig men utbudet är, även om det är betydligt större än i de flesta övriga länder, fortfarande relativt begränsat. Det finns tämligen många smaker, men smakstyrkan är oftast mycket svag och ibland hade det varit smakligt med lite extra smak.

Aromhusets essensflaskor består av 30 ml koncentrerad smak samt räcker till ca 15 liter kolsyrat vatten. Man rekommenderar 2 ml essens per liter vatten för att få en smakstyrka som ligger något ovan den man httar i butikens drycker. Det är dock fullkomligt upp till en själv om man vill ha svagare eller starkare smak och med flaskans kapsyl alternativt medföljande doseringspipett är doseringen verkligen enkel.

Man kan använda Aromhusets Päron till färdigt kolsyrat vatten från affären, men vill man spara lite pengar, slit och släp samt göra en god handling för miljön, så kan man lika gärna investera i en kolsyremaskin och åstadkomma jobbet själv. Det tar inte mer än några sekunder att kolsyra kranvatten och resultatet blir detsamma som det man får från de dyra märkena i närbutikens hyllor. Vad gäller Aromhusets Päron samt övriga essenser så passar de lika bra att ha i samtliga sorters kolsyrat vatten.