Hallonsmak på ditt kolsyrade vatten

En typisk somrig smak är hallon som ingår i Aromhusets utbud. Få smaker är så förknippade barndomsnostalgi och farmors nygräddade pannkakor. Aromhusets Hallonsmak kan med fördel användas i kolsyrat vatten, men passar lika fint i t ex grädde. Därtill innehåller den varken socker alternativt sötningsmedel och ger därmed en enormt frisk och naturlig smak.

Vad är väl godare än nyplockade, solvarma hallon? Hallon är en rejäl svensk klassiker som får ge smak åt det mesta i vår smakkultur, allting från yoghurt till marmelad och saft.

sodastreamer kolsyrat bordsvatten smakerläskeblaskvichyvattenmineralvatten

Gert Strand AB lanserar nu aromen Hallon som han tror kommer att bli en sann hit i svenska hem. Smakerna från Aromhuset är försiktigt framtagna under många år och är idag fulländade både i smak och vad gäller innehåll. Strands essenser innehåller varken socker alternativt artificiella sötningsmedel vilket gör dem till banbrytande på smakmarknaden. Äntligen kan man få njuta av rejäla smaker utan att behöva bekymra sig över onödiga kalorier eller kemiska tillsatser.

Man mäter upp efter eget önskemål med hjälp av antingen kapsylen på smakflaskan eller med avsedd doseringspipett. Säljare Thomas Ström rekommenderar ca 2 ml essens per liter vatten – då får man mer smak än det som går att finna bland smaksatt kolsyrat vatten i butik. Sedan kan man naturligtvis dosera mer eller mindre beroende på hur man själv gillar sitt vatten.

Vi svenskar köper idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt, det smaksatta vattnet är ett tämligen unikt koncept, i synnerhet i den mån som det finns här. I utlandet kan man möjligen hitta bubbelvatten som har en skvätt citron i, men längre än så går man inte. Även på den svenska marknaden är utbudet något begränsat, men ifall man själv smaksätter med Aromhusets smaker är kombinationsmöjligheterna i det närmaste oändliga.

Just Hallon är en oerhört användbar smak, ha en halv kapsyl essens av Hallon i en deciliter vispgrädde och servera med färska bär, glass eller till en rykande varm paj. Makalöst gott! Alternativt gör en semifreddo (fryst cheesecake som påminner om glass) på grädde, ägg, socker och philadelphiaost och smaksätt smeten med Aromhusets Hallon, dekorera med bär och avnjut en varm sommardag – godare blir det inte!

Thomas Ström, säljare på Gert Strand AB, antar precis som Strand själv att Hallon kommer att bli en succé i svenska hushåll. Både för att smaksätta kolsyrat vatten, men även som tillsats i godsaker. Smaken är så syrlig och söt, utan att vara det minsta sliskig – precis som riktiga hallon!