Innan du köper en Soda Streamer begrunda ett test

Det är möjligt att upptäcka åtskilliga Soda Stream test på internet. På youtube.com kan man finna mängder av Soda Stream tester där folk testar skilda modeller, funktioner och smaker. Det finns likaså en hel del recensioner där ute att ta del av, både privata på bloggar och i nätbutiker, samt mer professionella som genomförts av tidningar och samlingsskrifter.

Det finns egentligen inte så hemskt mycket att tänka på när man köper en ny kolsyremaskin. De dominerande märkena på marknaden är klassikern Soda Stream, och tyska konkurrenten Wassermaxx från Aga. Det dyker stundvis upp andra märken och erbjudanden, stundtals är de dock länkade med Soda Stream utan att det har gjorts uppenbart.

smaksatt kolsyrat vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Trots att de flesta kolsyremaskiner klarar av att kolsyra vatten med rätt så jämn prestation så finns det relativt stora prisskillnader. Visst kan det finnas bättre och sämre kvalitet gällande maskinerna, men priset beror oftast på design och speciella attribut. Det finns en kolsyremaskin som står ut lite bland de andra när det handlar om vilken mängd kolsyra maskinen kan släppa till vattnet och det är Soda Stream Design, som skänker mer kolsyra än någon annan maskin. I annat fall är det endast att trycka på kolsyreknappen, alternativt -spaken upprepade gånger för att erhålla så mycket kolsyra man önskar ha i sin dryck.

En annan kolsyremaskin som sticker ut är Soda Stream Penguin, som är den enda sodastreamern med glasflaskor istället för plast samt metall. Dessa flaskor är dessutom snyggt designade, även om de rymmer lite mindre än de vanliga plastflaskorna. Penguin har även en mycket modern look och påminner om en stilren pingvin i hopfällt läge.

Wassermaxx skilda kolsyremaskiner påminner generellt sett om Soda Streams modeller, men håller ett genomsnittligt lägre pris, om än marginellt. Det är det enda sättet för Wassermaxx att stå sig i konkurrensen med det erfarna samt väletablerade märket Soda Stream. Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, är dock otroligt duktiga på just kolsyra och har etablerat sig som en aning av specialister inom det området. Deras försäljning av carbonatorer – kolsyrekranar – går väldigt bra, såväl för vanliga hushåll som för restauranger och barer landet runt.

När det handlar om själva kolsyran så ser Agas samt Soda Streams gaspatroner identiska ut, och innehållet är det samma. Det enda som skiljer dem åt är etiketten som sitter på. I Sverige innehåller en standardpatron 425 gram kolsyra och kostar drygt 200 kronor att köpa ny. Man har dock kommit på en väldigt smart lösning när det handlar om kolsyrepatroner och det är att man, mot en betydligt mindre summa, kan lämna in sin tomma kolsyrepatron mot en nyfylld. Detta gör att konsumenterna sparar slantar och producenterna material.

När man ska välja Soda Streamer så är det först en bra idé att göra upp med sig själv hur mycket ens budget håller för. Efteråt får man fråga sig själv hur mycket design och specialattribut spelar roll för en, och slutligen var man får tag på den billigaste upplagan av den modell man bestämmer sig för. Att läsa samt titta på olika Soda Stream test kan vara en bra hjälp längs vägen.