Kan kryddat kolsyrat vatten göra dig fet?

Samtliga innehar hört om att det är livsnödvändigt att få tillräckligt med vatten att dricka.

Folk kräver extensiv mängder återfuktande vätskor för att våra kroppsfunktioner ska fungera adekvat, men de större folk tycker möjligheten att dra i sej bägare eller bägare efter att mugg med alltsammans smaklöst vatten är jättejobbigt, speciellt är det så i de länder vari vatten inte är någon bristvara som i Sverige.

kolsyrat bordsvatten smakerkolsyrat bordsvatten essenserbordsvattenessenserläskkoncentratkolsyrat vattenseltersvattenbordsvatten

Flera människor vänder sig till mer dramatiska drycker, som bubbelvatten för att uppfylla sina rekommenderade muggar med vätska per dag.

Men stämmer ryktet om att ett lyx att denna dryck ej är så hälsosamt som man skulle kunna ana?

Kan det antagligen till samt med framkalla viktökning?

Låt oss ta en titt på effekterna utav Karboniseringen

Jo, ryktet om att karboniserat vatten minsann kan framkalla uppsvälldhet samt viktökning är totalt enkelt falskt, så man man vara totalt behärskad samt fortgå dricka smaksatt karboniserat bubbelvatten.

Att kolsyra är ofarligt.

Att lägga kolsyrade bubblor till vatten alternativt dricka, där gasen infunderas i vätskan är ofarligt för människans ämnesomsättning.

Dessutom kan kolsyragasen verka helt tvärtom att du känner dej mätt och belåten snabbare samt detta skulle minsann kunna tillföra dina ansträngningar att minska i vikt.

Men låt oss leta efter den reella viktboven

Men när kolsyrat mineralvatten i sej är totalt ofarligt samt eventuellt bäst för din hälsa, dricker de flesta folk inte det i sin tvättad form.

Vanlig läsk innehar en avsevärd samt avskyvärd antal socker samt kalorier.

Även lightläsk, med noll kalorier per dos har potentiellt farliga aspartam sockersubstitut.

Det finns ett litet antal smaksatta drycker som är lite bättre, man behöver totalt enkelt själv avsyna dryckens natriumhalt samt art utav sötningsmedel för att bedöma om drycken kan vara ett hållbart val till den vanliga läsken.

För när fel tillsatser blandas i kolsyrade drycker, kan det framkalla verklig och rätt så bastant viktökning.

Men visste man detta?

Coca Cola som är världens största tillverkare av läskedrycker samt största märke i Sverige uppger på sin hemsida att deras läskedrycker består av lika mycket socker som chosefri fruktjuice.

Det kan verka vilseledande, men är (givetvis listigt valt utav dem) för Livsmedelsverket fick ge dem rätt i att ren fruktjuice innehåller lika mycket socker som dricka.

Man uppskattar att en ask Coca Cola har kolhydrater som motsvarar cirka tio sockerbitar.

Skillnaden, som Coca Cola talar tyst om är apelsinjuice har “goda” vitaminer samt mineraler som fattas helt i Coca Cola.

Dricker man 2, 5 dl juice av apelsin eller äpple, eller en flaska Mer, får man i sej analoga

7, 5 sockerbitar. Omräknat till 33 cl blir det 10 bitar. Detsamma gäller för ett bägare Oboy, hållbar utav mjölk och 4 teskedar chokladpulver.

Också i mjölk med tillsatser

En milkshake på McDonalds skänker kolhydrater analog hela 19 sockerbitar!

En burk energidryck av märket Red Bull ger dej ej bara vingar, utan också åtta sockerbitar.

The Bottom Line

Om man idag önskar inmundiga kolsyrat mineralvatten för att njuta av dess roliga, brusande konsistens kan det vara en färdigt nyttig bruk att smaksätta det med sockerfria aromer – som ej framkallar någon viktökning.