Kan smaksatt kolsyrat vatten göra dig fet?

Alla har hört om att det är livsnödvändigt att få tillräckligt med vatten att dricka.

Människor kräver omfattande mängder återfuktande vätskor för att våra kroppsfunktioner ska fungera adekvat, men de större folk anser möjligheten att dra i sig bägare alternativt bägare sedan mugg med alltsammans smaklöst vatten är jättejobbigt, speciellt är det så i de länder där vatten inte är någon bristvara som i Sverige.

Många folk vänder sej till mer spännande drycker, som kolsyrat mineralvatten för att uppfylla sina rekommenderade muggar med fluid per dag.

sodastreamer kolsyrat vatten smakerlemonadvichy vattenmineralvatten

Men stämmer ryktet om att ett lyx att denna dryck inte är så hälsosamt som man skulle kunna ana?

Kan det kanske till samt med orsaka viktökning?

Låt oss ta en titt på effekterna utav Karboniseringen

Ja, ryktet om att karboniserat vatten minsann kan orsaka uppsvälldhet samt viktökning är helt enkelt falskt, så man man vara helt lugn samt fortsätta dricka smaksatt karboniserat bubbelvatten.


Klicka för mer info.

Att kolsyra är ofarligt.

Att lägga kolsyrade bubblor till vatten eller läsk, där gasen infunderas i vätskan är ofarligt för människans ämnesomsättning.

Därjämte kan kolsyragasen agera helt tvärtom att man känner dej mätt och belåten snabbare och detta skulle faktiskt kunna bidra till dina ansträngningar att bantningen.

Men låt oss eftersöka den reella viktboven

Men medans kolsyrat mineralvatten i sej är totalt ofarligt och eventuellt bäst för din hälsa, dricker de mesta folk ej det i sin förädla design.

Vanlig dricka innehar en ansenlig samt avskyvärd mängd socker och kalorier.

Även lightläsk, med noll kalorier per portion har potentiellt farliga aspartam sockersubstitut.

Det finns några smaksatta drycker som är lite bättre, man behöver totalt enkelt själv kontrollera dryckens natriumhalt samt art utav sötningsmedel för att bedöma om drycken kan vara ett hållbart val till den vanliga läsken.

För när fel tillsatser blandas i kolsyrade drycker, kan det framkalla autentisk och rätt så kraftig viktökning.

Men visste du detta?

Coca Cola som är världens största fabrikant av läskedrycker samt största märke i Sverige uppger på sin webbsida att deras läskedrycker består av lika mycket socker som chosefri fruktjuice.

Det kan verka missvisande, men är (givetvis listigt valt av dem) för Livsmedelsverket fick ge dem korrekt i att ren fruktjuice innehåller lika mycket socker som dricka.

Man uppskattar att en ask Coca Cola har kolhydrater som motsvarar cirka tio sockerbitar.

Skillnaden, som Coca Cola talar ickeverbal om är apelsinjuice innehåller “goda” vitaminer samt mineraler som fattas totalt i Coca Cola.

Dricker man 2, 5 dl juice utav apelsin alternativt äpple, alternativt en butelj Mer, får man i sej analoga

7, 5 sockerbitar. Omräknat till 33 cl blir det 10 bitar. Detsamma innefattar för ett bägare Oboy, innehållande utav kaffegrädde och 4 teskedar chokladpulver.

Även i mjölk med tillsatser

En milkshake på McDonalds skänker kolhydrater motsvarande hela 19 sockerbitar!

En ask energidryck utav märket Red Bull skänker dej ej bara vingar, utan också åtta sockerbitar.

The Bottom Line

Om man idag vill inmundiga kolsyrat mineralvatten för att njuta utav dess skojig, brusande konsistens kan det vara en färdigt nyttig bruk att smaksätta det med sockerfria aromer – som inte orsakar någon viktökning.