Läs en Soda Stream review inför ditt stundande inköp

Många ambitiösa Soda Stream review finns att finna på webben. Allt från avancerade recensioner upplagda som filmklipp på youtube.com, till organiserade reviewcenters som pricerunner.se, alternativt på nätshoppar med bedömningsskala på varje produkt. En Soda Stream review är alltså en form av recension på Soda Streams produkter.

Det är klokt att titta på olika produktrecensioner innan man bestämmer sig för ett inköp. Samtliga människor är inte ute efter detsamma, så genomgående reviews är bäst. Eventuellt är lågt pris betydelsefullt för en människa medan förtjusande design är viktigare för en annan.

smaksatt vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Soda Stream framställer både kolsyremaskiner, gaspatroner, PET-flaskor samt smakessenser för läsk – dvs allting man behöver för att producera sina egna kolsyrade drycker.

När det handlar om Soda Streams smaker så har de en del på marknaden, de är söta och gjorda för att framställa läsk. Innehållsmässigt använder Soda Stream både sötningsmedel och socker i de flesta av sina smaker, några har bara sötningsmedel.

Det finns självfallet konkurrenter till Soda Stream, både vad handlar om maskinerna, kolsyran samt smakerna. Wassermaxx från Aga producerar likvärdiga kolsyremaskiner som Soda Stream, men håller över lag snäppet lägre priser. Aga tävlar också när det gäller kolsyran, då de har blivit lite av specialister på det området.

Gillar man smaksatt bordsvatten så gör Aga också populära bordsvattenaromer, men här är Aromhuset en stor konkurrens med 35-årig erfarenhet, stort utbud och trumfkortet att de varken tillsätter socker eller sötningsmedel i sina aromer. En riktig bubblare i smaksammanhang är Sonjo, som har ett stort sortiment av både läskessenser samt bordsvattenaromer. De har flera intressanta smaker på sin meny, bl a originalreceptet på Champis som de får framställa på licens av Pripps.

Vi är flera idag som investerar i egna kolsyremaskiner. Det är ett ekonomiskt, trevligt och miljövänligt alternativ. Ekonomiskt då man i längden sparar pengar på att bubbla sitt eget kranvatten, till och med om man handlar dyra essenser ibland. Underhållande för att det är en rätt så festlig procedur att se hur bubblorna fyller det tidigare så stilla vattnet, och miljövänligt för att man slipper tillföra vare sig miljövådliga transporter eller onödigt avfall. Lägg därtill att man slipper kånka en massa flaskor samt backar och burkar fram och tillbaka till affären.

Med en egen sodastreamer har man därutöver tillgång till kolsyrade drycker när som helst, utan att behöva placera foten utanför dörren. Barnen tycker att det är roligt och det blir lättare för allihopa i familjen att få i sig de 1-2 liter vätska om dagen som kroppen behöver för att må bra.

Soda Stream har idag sex annorlunda modeller i sitt sortiment för kolsyremaskiner. Den billigaste heter Jet och har diskret, klassisk design i svart plast och kostar omkring 600 kronor inkl. allting. Efteråt kommer de andra modellerna: Pure, Genesis, Dynamo, Stream samt slutligen Penguin som blivit omtyckt då det är den enda kolsyremaskinen på marknaden som har snygga glasflaskor istället för plast.

Vilken man väljer är upp till ens budget och smak. Wassermaxx har någorlunda liknande produkter, så det är värt att kolla runt lite innan man bestämmer sig. Att läsa en Soda Stream review kan vara till stor hjälp.