Mineralvattnet Ramlösa skänker hälsobefrämjande effekter

Varför ska man betala för mineralvatten då man lika gärna kan införskaffa en kolsyremaskin och bubbla till kranvattnet? Detta är en undran som man kan ställa sig och visst är det så att det finns kolsyrat vatten som säljs på tok för dyrt då det bara rör sig om kranvatten med kolsyra. Men Ramlösa är rentav en aning annorlunda och det rör sig om en dryck som har anor som stäcker sig långt tillbaka i tiden.

kolsyrat

Få hälsan samt kraften åter med Ramlösa mineralvatten

Har du smärta i magen, kolik, eller är du eventuellt aningen hysterisk? En gång i tiden så skickade man folk med den här typen av åkommor till Ramlösa hälsobrunn. Under det Dansk-svenska kriget så tog sig sjuka soldater till källan i södra Helsingborg därför att bli av med åkommor såsom legionärssjuka. År 1707 på Karl den tolftes 25-års dag så öppnades källan för allmänheten.

Något som är väldigt gripande är att det är samma vatten som för 300 år sedan som tas från hälsokällan. Att vattnet blev så populärt var just för att man såg att det hade kurativ effekt. Folk vallfärdade till Ramlösa brunn därför att råda bot på skilda åkommor.

Brunnsparken Ramlösa är också något som kan vara bra för hälsan för den är väldigt grann. Om du har vägarna förbi Helsingborg så ska du ta chansen att spatsera i denna park, och kanske tar du en liten paus där du självklart dricker några klunkar av drycken som kommer från samma plats!

Det är klart att det är bra att intaga vatten!

När man talar om det där med hälsoeffekter av att dricka kolsyrat vatten från en källa såsom Ramlösa brunn så måste man komma ihåg att vatten är hejdlöst bra för oss människor. Detta I synnerhet ifall man ersätter läsk samt saft med vattnet, som ju är sockerfritt samt kalorifritt.

När man köper mineralvatten eller gör det själv hemma så kan det leda till att man dricker mer än vad man annars hade gjort och då kan resultatet bli att man verkligen mår bättre. Det behöver nämligen inte vara så att det är själva Ramlösan som har magiska egenskaper utan helt enkelt så att man behöver intaga mer för att må bra.

Ska man handla färdigt mineralvatten eller göra sitt eget?

Nu kan det självklart bli rätt dyrt att intaga Ramlösa dygnet runt och vill man ha kolsyrat vatten tillgängligt så kan det vara klokt att satsa i en kolsyramaskin. göra egen läsk smaker Detta är ett enkelt sätt att få godare bordsvatten på och likaså något som kan få barn att bli mer intresserade av att dricka nyttigt vatten.

Men det ena behöver ju inte stänga ute det andra. Man kan ju ha en sodastreamer hemma och dessutom köpa Ramlösan stundtals. När flaskorna med butiksvattnet tar slut så är det inga problem för då gör man eget i ett nafs.

Eget bubbelvatten kan man, exakt som Ramlösa gör, också smaksätta med Aromhuset smakessenser (kallas bordsvattenarom i handel på Tradera, allt-fraktfritt.se mfl.) och det är riktigt roligt.