Smaksätt ditt kolsyrade vatten med citron

Title=Fixa mumsigt bordsvatten själv
Tags=kolsyrat vatten, kolsyremaskin
Category=1
UserCategories=kolsyrat vatten|bantning|viktminskning|socker|hembryggning|tips|nyheter|blogg|uncategorized
Content=Spara pengar genom att framställa bordsvattnet själv

Att ordna till sitt eget bordsvatten, men kolsyra, smak samt hela baletten, är enklare än man tror. Man behöver en kolsyremaskin och bordsvattenaromer från Aromhuset, sedan är man färdig att sätta igång.

En flaska kolsyrat, smaksatt vatten som framställts i hemmet med det egna kranvattnet går på omkring fem kronor litern, då är priset för kolsyran samt bordsvattenaromen inräknad – vattnet i sig är ju i stort sett gratis. Vad kostar en liter kolsyrat, smaksatt Ramlösa, Loka, eller Vichy Nouveau? Inte fem kronor i alla fall – inte ens tio.

kolsyremaskin

Visst kostar det en del att köpa hem en kolsyremaskin, men dricker man stora mängder kolsyrat vatten så har man inom kort tjänat in pengarna. Med hjälp av en kolsyremaskin kan man därtill göra egen läsk när suget smyger sig på, Aromhuset säljer också fantastiska läskkoncentrat som består av 80 % mindre socker än de flesta läsksorterna i butikerna, några är till och med fullständigt sockerfria.

Smaksätt ditt hemgjorda bordsvatten hur du vill!

Åter till bordsvattnet. Smaksatt, kolsyrat vatten har vunnit i popularitet sedan det introducerades på marknaden i början av 2000-talet. Visst kunde man hitta Vichy Nouveau med touch av citron även innan dess, men de många skilda, mer eller mindre exotiska, smakerna har anlänt i en rasande fart de senaste åren. Och det ÄR gott! Istället för sötsliskiga drycker kan man nu få njuta av subtila, uppfriskande smaker i frånvaro av adderad sötma, något som många av oss verkligen gillar.

I Aromhusets sortiment av bordsvattenaromer ingår 22 skilda smaker

Aromhusets bordsvattenaromer inkluderar 22 olika smaker. Dessa går att mixa med varandra vilket leder till en uppsjö av möjliga smakkombinationer. Bara fantasin sätter gränserna. Barnen brukar älska de mjuka frukt- och bärsmakerna såsom Jordgubbe, Blåbär, Banan samt Ananas, samtidigt som vuxna älskar Citron-Lime, Svart Vinbär, Granatäpple och Pepparmint – jodå, pepparmint gör sig utomordentligt bra som smak på kolsyrat vatten!

När man väl har skaffat sig en kolsyremaskin, och väl utvalda bordsvattenaromer från Aromhuset så är det bara att dra igång, processen tar mindre än en minut! Man fyller flaskan med vatten och häller i den valda aromen/de valda aromerna. Doseringen som gäller för Aromhusets bordsvattenaromer är 2 ml per liter vatten, dvs. 2/3 av aromflaskans kork. När aromen och vattnet befinner sig i flaskan så fäster man flaskan i kolsyremaskinen och startar kolsyreprocessen. Efteråt serverar man de krispiga och välsmakande bubblorna gärna tillsammans med is i och med kolsyra håller sig längre i låga temperaturer.

Billiga kolsyremaskiner i ditt varuhus

En kolsyremaskin kan man införskaffa i elektronikaffärer, men också i välsorterade varuhus såsom ICA samt COOP. Den kan kosta allt från några hundralappar till flera tusen men vanligtvis är de billiga helt dugliga för hemmabruk. SodaStream är ett populärt märke bland kolsyremaskiner.

En hit hos barnen!

Barnen blir ofta jätteglada över en kolsyremaskin och ger enkelt upp sötsliskig läsk i växling mot sockerfritt, men smaksatt bordsvatten om det medför att de får vara med och producera bordsvattnet själv. En utbildande och kul sak i köket!

Handla Aromhusets bordsvattenaromer på www.allt-fraktfritt.com!
Date=Range
Date1=2016-06-15
Date2=2016-06-21