Smaksätt ditt kolsyrade vatten med Toffee kola

Under lång tid har vi uppskattat smaken av kola, och allra mest barn. Det finns idag många skilda typer av kola, men klassikern är honungsfärgad, jättesöt och lite seg i konsistensen. Idag är det vanligt med chokladkola och att ha lite seg kola som hjärta i hårda karameller.

Kola är läckert som smaksättning, kolasås på glass är sedan många år tillbaka en riktig klassiker och vem blev inte bjuden på kolor hos hemma hos mormor som liten? Idag är Dumlekola en av de populäraste sorterna, med ett tunt lager choklad runt själva kolan. Dumlekolor har mjuk kola inuti medan Dumleklubbor har ett hjärta av seg kola, smaken är ljuvligt söt och hör barndomen till.

smaksatt bubbelvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Aromhusets Toffee Kola för kolsyrat vatten är en av smakerna som är särskilt framtagna åt barnen. Smaken påminner mycket om Dumle, men saknar både socker och sötninsämnen. Fastän det är Toffee Kola söt i smaken, mjuk, vänlig och allmänt tilldragande för unga smaklökar. Vill man erbjuda sina barn ett gott samt sött alternativ till vanligt tråkigt vatten är Aromhusets Toffee Kola i lite festligt bubbelvatten ett utmärkt val. Barnen älskar smaken av kola samt känslan av busiga bubblor på tungan.

De angivna doseringsmåtten är 2 ml essens per liter vatten, men vill man ha mer smak så går det bra att ha i så mycket man önskar. Den rekommenderade doseringen ger vattnet lite mer smak än det man finner i det färdigsmaksatta vattnet i butik. Man kan blanda Aromhusets essenser med varandra och framställa nya, intressanta smaker, Toffee Kola är t ex jättegott tillsammans med Vanilj alternativt Banan!

Aromhuset har 16 annorlunda smaker bland sina essenser och de är speciellt framtagna för smaksättning av kolsyrat vatten. Vi dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten men literpriset är väldigt högt. Därtill är det synd att man ska behöva bidra till miljövådliga transporter och kånka tunga flaskor fyllda med vatten med sig hem varje gång man är och handlar när man har så fräscht och friskt vatten hemma i kranen. Vi gör det dock utan att gnälla, för vi vill ha våra lätt smaksatta bubblor.

Man kan dock investera i en egen kolsyremaskin, de är inte speciellt kostsamma idag. Aromhusets essenser funkar lika bra i köpt kolsyrat vatten som i hemkolsyrat, men framställer man allting hemma så sparar man både tid, energi och pengar – för att inte tala om vilken insats man gör för miljön. Med Aromhusets essenser slipper man även ängslas för onödigt socker och andra tveksamma tillsatser utan att behöva göra avkall på härlig smak.

Aromhusets Toffee Kola är inte bara härlig att ha i sitt sprakande bubbelvatten utan även en festlig tillsats i t ex grädde eller hemgjord glass. När man bakar en tårta kan det vara gott att ha lite smak av Dumle i vaniljkrämen alternativt varför inte i grädden som täcker själva tårtan? Man får testa sig fram lite vad gäller dosering, men en liten måttstock är ungefär en kapsyl per deciliter grädde. Då får man fyllig smak utan att den blir för överlägsen.