Smaksätt ditt kolsyrade vatten med Toffee kola

Kola är en sedan länge uppskattad smak på godsaker och brukar vara extra omtyckt bland barn. Det finns idag många skilda typer av kola, men klassikern är honungsfärgad, jättesöt och lite seg i konsistensen. Idag är det vanligt med chokladkola och att ha lite seg kola som hjärta i hårda karameller.

Kola är smakligt som smaksättning, kolasås på glass är sedan flera år tillbaka en riktig klassiker och vem blev inte bjuden på kolor hos hemma hos mormor som liten? Idag är Dumlekola en av de populäraste sorterna, med ett tunt lager choklad runt själva kolan. Dumlekolor har mjuk kola inuti medan Dumleklubbor har ett hjärta av seg kola, smaken är ljuvligt söt och hör barndomen till.

smaksatt vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Aromhusets Toffee Kola för kolsyrat vatten är en av smakerna som är särskilt framtagna för barnen. Smaken påminner mycket om Dumle, men saknar både socker och sötninsämnen. Fastän det är Toffee Kola söt i smaken, mjuk, vänlig samt allmänt behaglig för unga smaklökar. Vill man erbjuda sina barn ett gott samt sött alternativ till vanligt tråkigt vatten är Aromhusets Toffee Kola i lite festligt bubbelvatten ett utmärkt val. Barnen älskar smaken av kola samt känslan av busiga bubblor på tungan.

De angivna doseringsmåtten är 2 ml essens per liter vatten, men vill man ha mer smak så går det bra att ha i så mycket man vill. Den rekommenderade doseringen ger vattnet aningen mer smak än det man finner i det färdigsmaksatta vattnet i butik. Man kan blanda Aromhusets essenser med varandra samt skapa nya, intressanta smaker, Toffee Kola är t ex jättegott tillsammans med Vanilj eller Banan!

Aromhuset har 16 olika smaker bland sina essenser och de är särskilt framtagna åt smaksättning av kolsyrat vatten. Vi dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten men literpriset är enormt högt. Dessutom är det synd att man ska behöva bidra till miljövådliga transporter och släpa tunga flaskor fyllda med vatten med sig hem alltid man är och handlar när man har så rent och friskt vatten hemma i kranen. Vi gör det dock utan att gnälla, för vi vill ha våra lätt smaksatta bubblor.

Man kan dock investera i en egen kolsyremaskin, de är inte speciellt kostsamma idag. Aromhusets essenser fungerar lika bra i köpt kolsyrat vatten som i hemkolsyrat, men gör man allt hemma så sparar man både tid, energi samt pengar – för att inte tala om vilken insats man gör för miljön. Med hjälp av Aromhusets essenser slipper man även ängslas för onödigt socker samt andra tveksamma tillsatser utan att behöva göra avkall på god smak.

Aromhusets Toffee Kola är inte enbart härlig att ha i sitt sprakande bubbelvatten utan också en festlig tillsats i t ex grädde eller hemmagjord glass. När man bakar en tårta kan det vara smaskigt att ha en aning smak av Dumle i vaniljkrämen alternativt varför inte i grädden som täcker själva tårtan? Man får testa sig fram lite vad gäller dosering, men en liten måttstock är ungefär en kapsyl per deciliter grädde. Då får man fyllig smak utan att den blir för överlägsen.