Smaksätt ditt vatten med hjälp av sockerfri fläderblom

Nu kan man njuta av den söta smaken av Fläderblom, utan att behöva få i sig ens ett gram socker. Aromhuset har tagit fram en naturlig smak av söt Fläderblom utan vare sig socker alternativt sötningsmedel. Essensen räcker till ca 15 liter kolsyrat vatten och doseras med hjälp av flaskans kapsyl eller doseringspipett.

bubbelvatten smakersodastreamersodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Aromhuset från Gert Strand AB lanserar en riktig svensk sommarklassiker bland sina 16 naturliga smakessenser. Fläderblom finns i de flestas barndomsminnen, oftast som söt saft under milda sommardagar, kanske under skuggan av en fläderbuske. Gert Strand, som själv har tagit fram alla smaker, säger att han antar att Fläderblom kommer att bli en riktig sommarhit bland smakerna. Äntligen finns ett hälsosamt alternativ till de söta fläderblomssafterna man annars enbart få tag i innehållande massor av socker.

Samtliga 16 smaker från Aromhuset är sockerfria, inte heller innehåller de några kemiska sötningsämnen alternativt färgämnen. På detta vis är de det perfekta valet för den som älskar goda smaker, men vill hålla sockerintaget nere. Sötningsmedel ger mestadels dålig eftersmak och medför essenser onödigt sötsliskiga, säger Strand som under många år har jobbat med att få fram dessa 16 fulländade aromer.

Aromhusets essenser är särskilt framtagna för att smaksätta kolsyrat vatten. Vi svenskar dricker idag mängder av kolsyrat vatten och efterfrågan på smaksatt kolsyrat vatten bara växer och växer. Dock anser Strand att många av de smaksatta dryckerna man finner i affär idag är aningen svaga i smaken, han ville ge personer större variation både beträffande smakutbud och -intensitet.

Tillsammans med Aromhusets essenser doserar man själv precis så mycket smak man vill ha på sitt vatten, vi rekommenderar 2 ml essens per liter vatten, säger säljare Thomas Ström. Det är ett bra mått att utgå ifrån, för att sedan addera eller dra ifrån tills man hittar sin egen balans. Varje flaska rymmer 30 ml arom och med våra rekommenderade mått räcker det åt 15 liter kolsyrat vatten.

Man kan använda aromerna också till annat om man vill, man får testa sig fram. Just Fläderblom är en typisk dryckessmak, i synnerhet ur traditionellt perspektiv, men uppskattar man smaken så kan man ju testa att ha några droppar i sina godsaker eller kanske i hemgjord kräm? Enbart fantasin sätter gränser. Fläderblom är otroligt god på egen hand, den har rik, söt smak och lämnar en ljuvlig blommig känsla i munnen efteråt och vill man så kan man dessutom blanda den med andra smaker. Alla Aromhusets essenser går att mixa efter eget önskemål samt klassisk fläderblomssaft kokas ofta tillsammans med citron så att blanda Aromhusets Fläderblom, med smaken Citron är en given hit.

Gert Strand AB söker nu ytterligare återförsäljare till sina framgångsrika smaker. Genom att vara naturliga och sockerfria, men på samma gång så rika på smak, så ligger de alldeles rätt i tiden. Allihopa kan njuta av goda smaker utan att kompromissa med sin hälsa och eftersom Fläderblom sedan många generationer tillbaka är en stor svensk sommarklassiker så känns det extra bra att det nu finns ett sockerfritt alternativ.