Smaksatt kolsyrat vatten – uppfriskande och nyttigt

Den ökade efterfrågan på smaksatt kolsyrat vatten har varit ganska fantastisk, den ökade efterfrågan beror tveklöst delvis på grund av satsningen på en “friskare livsstil” samt den skepsis som många har för kranvatten.

Smaksatt vatten – de näringsmässiga fakta med efterfrågan på den sundare livsstil som går hand i hand med det ökade intresset för vad vi i själva verket äter och dricker, de “näringsmässiga fakta” som finns på etiketterna av livsmedel samt drycker granskas som aldrig tidigare.

kolsyrat vatten smakerkolsyrat mineralvatten essenserbordsvattenaromerläskkoncentratkolsyrat vattenseltersvattenbordsvatten

Men som du kan ana, utan att tvinga i dig något av olika smaksatta vatten som vi dricker, finns det någorlunda mycket att rapportera om.

Men producenterna vrider och vänder gällande märkningsreglerna som gör att du missar många av detaljerna i vad som finns i drycken på etiketten och lite är det vad folk förväntar sig att se, även om de inte helt ut fattar vad det hela innebär.

Ett av de mest påfallande exemplen är väl Coca Cola med sitt budskap att en burk Coca Cola består av lika mycket socker som ett motsvarande glas med apelsinjuice (omkring 10 bitar socker).

Att dessutom Coca Cola saknar allt vad vitaminer och mineraler som finns i fruktjuice väljer de att inte yppa något om.

Om du nu tycker att 10 bitar socker låter mycket – vilket det är – så inspektera vad en Milkshake på MacDonalds består av, motsvarande sexton bitar socker av kolhydrater!

Fler och fler inser vådan av att stoppa i sig en massa extra socker. Läskedryckstillverkarna lanserar då istället lightdrycker som istället innehåller sötningsmedel av tveksamma hälsoskäl.

Smaksatt kolsyrat vatten, vinner mer och mer mark som ersättare av de vanliga läskedryckerna.

Här i Sverige borde vi skatta oss speciellt lyckliga där vårt vanliga kranvatten kan vara renare än de flaskor med vatten som finns att inhandla i livsmedelshallarna.

Smaksatt vatten – ett mer hälsosamt val och med kravet på en sundare livsstil går det ökade intresset för vad vi egentligen äter och dricker.

Konsumenter kollar alltmer sin mat och dryckesval baserade på näringsinnehåll samt den näringsmässiga informationen på etiketterna som aldrig tidigare.

Konsumenter är också mer medvetna om vikten av vattentillförsel som en del av en sund livsstil. Att hålla kroppen väl hydrerad förbättrar energinivåer, hjälper till att kassera toxiner som kommer från ditt system, och hjälper till att hålla huden så den ser mer ungdomlig ut.

Vatten, i motsats till traditionella kolsyrade drycker, juice, kaffe o.s.v. är kalori fri och har inga negativa egenskaper, men låt oss vara helt ärliga, det kan vara aningen trist.

Vatten som smaksatts med sockerfria aromer erbjuder alla fördelarna med rent vatten men med extra plus för att det smakar bra, och med så många intressanta och briljanta smaker som finns tillgängliga nu finns det jämt någon smak som kan tilfresställa också den mest blaserade av provsmakare.

Härlig smak, inga kalorier är ett självfallet val för den hälsomedvetna konsumenten.