Svart vinbärssmak i det kolsyrade vattnet är ljuvligt

För en mycket syrlig och uppfriskande smak som hör varma svenska sommarkvällar till så ska man smaksätta sitt kolsyrade vatten med Svar Vinbär, en smak från Aromhuset. Svart vinbär passar otroligt fint i just kyligt, krispigt bubbelvatten, men dessutom i hett vatten som te – på egen hand alternativt som smakförstärkare.

Aromhusets smaker kommer i små flaskor på 32 ml, varje flaska mäter alltså inte mer än ca 8 cm och ändå finns det smakkoncentrat för hela 16 liter lätt smaksatt vatten i varje flaska. De går med fördel att använda till eget kolsyrat vatten med hjälp av Wassermaxx eller Sodastream maskiner, men också färdigt sodavatten köpt i affär fungerar fint. För att dra så mycket smak ur essenserna som möjligt så ska vattnet vara kallt och med mycket kolsyra då kolsyran har en förmåga att förstärka smaker. Man kan gärna även dosera vattnet en dag innan man dricker det så att smaken får en möjlighet att utvecklas och absorberas i vattnet.

smakaromersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Om man doserar Aromhusets Svart Vinbär i enlighet med anvisningarna, vilket är ca 2 ml per liter vatten – alternativt 2/3 kapsyl – så får man en större smakupplevelse gentemot de lätt smaksatta dryckerna i affärerna som motsvarar drygt 1 ml essens per liter vatten. Fördelen med att själv smaksätta är att man kan mäta upp hur man vill. Vill man enbart ha en klen touch av Svart vinbär smak så tar man i 1 ml, och vill man ha mycket smak så tar man i mer.

Aromhusets smaker går dessutom att kombinera med varandra. Svart Vinbär är t ex grymt härlig i kombination med de andra bärsmakerna eller citron för en riktigt fräsch samt syrlig smak. På detta smarta sätt kan man få fram olika kombinationer närapå i oändlighet och valfriheten man får att välja smak efter humör hemma i sitt kök är något man inte ens kan finna i de mest välsorterade butikerna.

Det roliga med Aromhusets smaker är att man använda dem till vad som helst. Som redan har nämnts är just Svart Vinbär otroligt smakligt som te essens, men dessutom i grädde som tillbehör till en härlig paj alternativt till en sommarfräsch kompott av grädde/yoghurt/glass samt färska frukter alternativt bär. Det gäller att testa sig fram när det gäller doseringen, men Aromhusets särskilda doseringspipett gör det enkelt att vara exakt och sakta addera milliliter efter milliliter tills man är belåten med smaken.

Att krydda sitt vatten, sin frukostfilmjölk, sin grädde alternativt sitt te med en härlig smak är något av en lyx och genom att använda Aromhusets smaker kan man göra det med gott samvete. Samtliga smaker, inklusive Svart Vinbär, är fullständigt fria från färgämnen, sötningsmedel och socker. Trots detta är de i oerhört små mängder redan rika gällande fruktiga smaker.

Genom att inte addera socker i sina smaker har Aromhuset lyckats ta fram ett sätt för människor att njuta av smaksatt bubbelvatten och andra godsaker utan att man behöver addera en enda kalori. Perfekt för den som vill hålla figuren under kontroll alternativt har problem med till exempel diabetes, men samtidigt vill kunna unna sig goda smaker.

Smaken av svart vinbär tilltalar både vuxna och barn även ifall det dock mest är vuxna som dras till den. För barn har Aromhuset några särskilt framtagna smaker så att också de kan njuta av smakligt och festligt bubbelvatten utan att få i sig onaturliga tillsatser samt socker i onödan. Allt som allt har Aromhuset 16 goda smaker att välja bland, allting från ovanför nämnda Svart Vinbär till Jordgubbe, Fläderblom samt Absint m fl.