Vatten med smak av hallon på jobbet

Hallon är en söt, god och somrig smak som har en given plats i vår svenska matkultur. Nyplockade, solvarma hallon med lite vaniljglass eller en klick grädde är det inte många övriga sötsaker i världen som slår. Hallon är även smakligt som paj, i hälsosamma smoothies alternativt som kräm. Vi har mycket hallon i Sverige och man kan antingen plocka dem själv alternativt köpa från affären när det är säsong, annars är det även vanligt att man handlar frysta hallon för att kunna njuta av dem året om.

kolsyrat vatten smakersodastreamersodastreamer mineralvattenbubbelvatten

När Aromhuset nyligen lanserade sina 20 smaker för kolsyrat vatten så var Hallon en given hit. Det är en klassisk smak som lämpar sig väl i dricka och uppskattas av alla från de allra minsta till de allra äldsta. Aromhusets smaker för kolsyrat vatten gjorde fort succé och hallon tillhörde en av de mest framgångsrika smakerna. Aromhusets produkter är helt fria från socker samt sötningsmedel, men samtidigt rika på både smak och sötma. Man kan således äntligen njuta av goda smaker utan att behöva oroa sig för ett ökat kaloriintag, sockerchockar, hål i tänderna eller kommande hälsoproblem orsakade av kemiska tillsatser. Detta är en stor anledning till varför smakerna har blivit så pass populära som de har.

En annan anledning till Aromhusets framgång är att folk dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten, och att spendera överpris för att dra hem tunga flaskor med vatten känns tråkigt och onödigt om det finns enklare och billigare valmöjligheter. Aromhusets smaker kan användas lika väl till köpt sodavatten som till billigare och miljövänligare hemkolsyrat vatten – resultatet blir samma sak. Genom att ha sina favoritsmaker från Aromhuset hemma i köket så har man ständigt tillgång till gott vatten. Flera av smakerna kan därtill med fördel mixas för ännu mer intressanta kombinationer.

Nu släpper Gert Strand AB – som ligger bakom Aromhuset – sex av sina mest populära smaker i nytt format. Tanken är att smakerna ska kunna säljas till företag som har en vattenautomat tillgänglig på jobbet för personalen att inta från. Allt fler chefer blir medvetna om vattnets goda inverkan på både hälsa samt arbetsförmåga och genom att uppmuntra till ett ökat vattenintag så får man i längden både friskare samt muntrare arbetskraft. Vanligt slätt vatten är kanske inte det mest inspirerande man kan hälla i sig under arbetsdagen, men finns det en vattentank som alltid är fylld med kallt, friskt, kolsyrat vatten – och därutöver någon god smak att tillsätta – så blir intresset för att fylla på vattennivån ett fullkomligt annat.

En av smakerna som släpps i detta nya format är hallon. Den nya flaskan är mycket större än den som lanserats för privatpersoner och rymmer hela 270 ml arom. Om man doserar enligt anvisningarna så räcker varje flaska till ca 58 liter vatten. Ett pumptryck är lagom till att smaksätta en liten plastmugg av standardtyp på 150 ml samt 3-4 pumptryck är en bra dos till en halv liter vatten. Naturligtvis är man fri att dosera hur mycket eller lite man själv vill. De övriga fem smakerna i det nya sortimentet är granatäpple, äpple, blåbär, persika och melon.