Vatten med smak av syrligt granatäpple – nu också på jobbet!

Granatäpplet är en vitaminladdad frukt som trivs och växer i länderna runt Medelhavet. Det ser på utsidan ut en aning som ett äpple, men på insidan mer som boll formad av hundratals mindre, röda bär, fulladdade med god, frisk smak med en svagt bitter underton.

I forna tider ansåg man att granatäpplet var en gudomlig frukt och än idag anses den på vissa håll ha närapå magiskt helande krafter. Den har avbildats på flera antika målningar och omnämnts i otaliga äldre skrifter och sanningen är att med sitt rika innanmäte på antioxidanter, vitaminer och folsyra så har den potential att etablera ett bra skydd mot mångahanda sjukdomar.

kolsyrat mineralvatten smakerkolsyrat vatten essenserbordsvattenessenserläsk syprupkolsyrat vattenvichyvattenbordsvatten

Att öppna frukten kräver speciell teknik. Först är det en god idé att rulla den mot ett hårt underlag så att de små frukterna innanför skalet lossnar aningen. Sedan skär man igenom det hårda, tjocka skalet med en vass kniv och börjar tömma halvorna på frukten genom att knacka på den. Sedan kan man förtära granatäpplet hur man vill, som en frukt, alternativt t ex i en ruccolasallad med lite balsamvinäger – fräscht samt nyttigt!

Granatäpple är också frukten som ligger bakom det populära drinkkoncentratet Grenadin. Grenadinen har en djupt klarröd färg samt livlig, söt smak.

Aromhuset har lanserat ca 20 smaker för kolsyrat vatten och dessa har sålts med stor framgång. En av de populära smakerna i sortimentet är Granatäpple som framförallt har tilltalat vuxna smaklökar. Det är en frisk och en aning ovanlig smak som sticker ut en del bland alla de lite mer klassiska smakerna såsom citron, jordgubbe och melon.

Nu har Gert Strand, som med sitt aktiebolag Gert Strand AB ligger bakom Aromhusets produkter, tagit fram sex av de populäraste smakerna i ny förpackning. Den nya flaskan består av betydligt mer arom, hela 270 ml, och är avsedd att användas till vattenautomater ute på Sveriges arbetsplatser. Flaskan är försedd med en smart pump där ett pumptag är utvecklat att vara lagom till ca 150 ml vatten – en plastmugg av standardtyp. Vill man fylla en halvlitersflaska så är 3-4 pumptag av aromen en tillräcklig dos.

Aromhusets smaker passar sig bäst till kolsyrat vatten, och godast blir dem när vattnet är friskt och kallt då kolsyran uppför sig bäst i kallt vatten. De flesta vattenautomater har idag två kranar – en med vanligt, slätt vatten och en med kolsyrat. Att ha tillgång till friskt vatten i olika variationer medför att man inspireras till att dricka med vatten vilket i längden skapar bra allmänhälsa och ger ökad prestationsförmåga.