Wassermaxx Deluxe – den snygga kolsyremaskinen

Bland Wassermaxx produkter ingår Wassermaxx Deluxe som har en oerhört tilltalande design. Den är designad i rostfritt stål och har både mer klass och tyngd än sina småsyskon. Prismässigt ligger Wassermaxx Deluxe på omkring 1000-lappen, och då ingår en kolsyrepatron från Aga och två PET-flaskor.

Det enda man behöver göra sedan är att lämna in sin kolsyrepatron mot en fylld när den, efter ungefär 50 liter vatten, tar slut, samt hålla PET-flaskorna rena och fräscha. En ny gaspatron från Aga kostar drygt 200 kronor medan ett inbyte går på under 100-lappen. PET-flaskorna ska inte diskas i maskin, men är lätta att tvätta för hand med en aning diskmedel samt vatten.

Wassermaxx Deluxe skänker smakligt kolsyrat vatten eller smarrig läsk på bara några sekunder. Man fyller PET-flaskan med vatten, skruvar fast den i maskinen och trycker på knappen och tjoff, så är vattnet fullt med krispiga bubblor. Vill man därnäst smaksätta vattnet med läskessenser eller bordsvattenaromer så droppar man enbart i dessa efter tycke och smak.

Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, gör egna essenser, dels bordsvattenaromer med fruktiga smaker, utan sötningstillsatser samt socker, dels cider- och energidrycksessenser. De har inget stort sortiment, men det de erbjuder håller god kvalitet. Det finns självklart andra märken man kan testa när det handlar om smak. Sodastream har flera smaker, de består av i regel både artificiella sötningsmedel och socker. Aromhuset har ett brett urval av bordsvattenaromer utan socker och sötningsmedel, de är lätta att beställa från allt-fraktfritt.com. Andra bolag som gör olika essenser är Sonjo och saftföretaget Bob.

smakaromersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Vatten är nödvändigt för oss att dricka, vi bör få i oss mellan 1-2 liter vatten om dagen och det är för många svårt. Har man en Wassermaxx Deluxe, eller en annan typ av kolsyremaskin blir vattendrickandet roligare. Man kan experimentera fram olika favoritsmaker samt variera smaklöst bubbelvatten med ordentligt smakrika läskedrycker, allt efter personlig dagsform.

Att köpa vatten på flaska är sanslöst dyrt om man räknar på literpriset. Vårt kranvatten kostar ca 1000 gånger mindre än buteljerat vatten. Riktigt så stor skillnad är det inte ifall man räknar in kostnader för kolsyra och eventuell smaksättare, men oavsett så kommer man undan bra mycket billigare genom att göra sitt eget bordsvatten mot att lägga pengar på buteljerat mineralvatten.

Andra fördelar är att man får det precis så som man vill ha det, flera gånger kan Ramlösa, Loka och Vichy Nouveau upplevas som lite blaskiga eftersom smaksättningen är mycket mild. Om man smaksätter själv så anpassar man mängd efter individuell smak. Man slipper även släpa tunga flaskor, burkar samt backar fram och tillbaka till affären, med en sodastreamer har man allting man behöver hemma. Endast co2 cylindern behöver fyllas på någon gång då och då. Det medför givetvis också att man gör en bra handling för miljön. Man slipper bidra till alla transporter av vatten och läsk som släpper ut orimliga mängder koldioxid i vår atmosfär.

Man kan påträffa mängder av annorlunda kolsyremaskiner i handeln, de största märken är Wassermaxx och Sodastream. Wassermaxx Deluxe finns att köpa i välsorterade elektronikaffärer och i större varuhus.