Lotto lördag – ett spänningsmoment mitt i helgmyset

Lotto lördag säger man alltemellanåt när man syftar på att veckans lottoresultat presenteras på TV4. Lördag har faktiskt varit lottodagen ända sedan Svenska Spel började med Lotto år 1980 men på efterföljande år har man dragningar även på onsdagar så i själva verket kan man om man ofta spelar på Lotto även säga lotto onsdag. Om man missar livedragningarna på lotto lördag så kan man bese sin lottorad i efterhand på diverse sajter, bl a på svenska spel.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.

Lotto är en produkt av Svenska Spel samt har funnits sedan 1980. Lotto går ut på att man gissar vilka nummer emellan 1-35 som kommer att dras följande onsdag alternativt lördag, siffrorna man väljer måste anlända i rätt följd. Får man alla rätt så kan man vinna riktigt stora pengar, men summorna varierar från vecka till vecka. Läs mer här

Man kan när man fyller i sin lottorad också satsa Jokern samt förmå man träffa in både lottoraden och Jokern så vinner man Lotto Jackpott, eller Drömvinsten, som det heta. Drömvinsten skänker i regel många miljoner kronor i vinst och är lottospelarens högsta dröm. Den största Drömvinst som betalats ut i Sverige vanns i mars 2010 och var på hela 214 miljoner kronor. Inte i närheten av vinsterna på OZ Lotto, ett börsnoterat företag i Australien där många svenskar spelar pga dom större vinsterna.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekämt.

Lotto är en alldaglig spelform som inte kräver någon förkunskap, det handlar blott om ren tur. Detta betyder inte att lottospelare inte har annorlunda strategier runt sitt lottospelande. Att satsa Lotto är del av många personers livsstil samt olika turnummer brukar användas. Ofta använder folk sina födelsedagar, sina barns födelsedagar eller andra viktiga datum som sina turnummer, eller så har de blott fastnat för någon speciell nummer. Andra slumpar fram sina lottonummer eller låter personer i sin närhet välja vilka nummer de ska spela på i framtidstro om att det skall ge tur. Andra använder spelbolagens slumpgenerator medan många spelar exakt samma rad varje vecka.

Vill man höja eventuella vinster på Lotto så skall man satsa Lotto system. Lotto system går ut på att man koncentrerar sina spelpengar på enstaka nummer istället för att satsa på många annorlunda nummerkombinationer. Om man vinner så blir vinsten högre. Man kan förklara det såhär att om man sätter 9 kryss i ett endaste spelfält så spelar man med ett 8-raderssystem. Om den rad man har valt resulterar i 5 rätt så får man tre fjärdepriser samt fem femtepriser. Om man istället lämnar in 8 enkelrader så hade man blott vunnit ett belöning. Lotto system kräver att man läser på en smula, men när man antagligen har fattat grejen så är det ganska roligt, plus att när man vinner så vinner man rejält!

Lotto lördags vinnande rad presenteras varje lördag i TV4 kl. 19.55-20.00, det är alltså då man genomför veckans lotto- och jokerdragningar i livesänd Tv.