Resultat lotto presenteras i direktsända dragningar

TV4s dragningar av veckans resultat lotto sänds kl. 19.55 var lördag, antingen i huvudkanalen eller i TV7. Denna TV-kanal samt tid har varit hållbar under alla de år som lotto har existerat. På senare år dras veckans lotto resultat också på onsdagar, men då kl. 18.25.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.

Svenska spels lotto har existerat sedan 1980 och har blivit svenskarnas i särklass mest omtyckta spel. Man behöver inte uppdatera sig om några odds alternativt lära sig vilka hästar, lag alternativt sportutövare som är i god form inför årets tävlingar. Man lirar på slumpmässigt dragna siffror och hoppas på tur. Samtidigt är där fler spänningsmoment i lotto än i t ex skraplotter, som man ju kan raspa direkt samt sedan dumpa i soporna. Spänningen man får där varar i värsta fall inte mer än i ett litet antal minuter.

En lottorad fyller man i, antingen för hand inne hos ett spelombud, alternativt online via någon spelsajt. Tillvägagångssättet för de olika metoderna skiljer sig åt ganska mycket och olika metoder har olika sorters fan. De som har spelat lotto i många år samt gör det lite pga vana samt försäkran, väljer inte dän stunden inne hos sitt spelombud i första taget. Ofta tittar på man en liten skara gubbar med huvudbonad på sig inne hos spelombudet varje onsdag samt lördag strax före spelstopp. De sitter kanske där med en bägare kaffe och någon god bakelse medan de med omsorg fyller i sin lottorad. Siffrorna har de kanske funderat ut under veckan som vandrat, alternativt så hittar de på kombinationen å stående fossing. Alla har sina egna ritualer när det kommer till lottospel och spel i övrigt. Läs mer här

Den mer bekväme lottospelaren slår sig ned framför PC:n när suget efter att avsända in en lottorad slår till, även internetspelarna har ritualer, men i mindre utsträckning än ombudsspelarna. Man kan fylla i samt avsända in sin lottorad när man vill fram till spelstopp som infaller kl. 15.15 på onsdagar och 17.45 på lördagar. Lotto lördag resultat och lotto onsdag resultat kan man sedan antingen se på TVn eller, om man skulle missa sändningen på internet.

Är man del i en familj som har det som tradition att satsa å lotto varje vecka, kanske på onsdag för att krydda arbetsveckan lite, eller på lördag för att fira helgen, så brukar presentationen av resultat lotto vara en av veckans höjdpunkter. I de flesta fall har man spelat ett predisponerat mängd lottorader, antagligen en rad per närstående, och alla sitter ihop hemma i tevesoffan för att se boll för kula lockas ur dragningstumlaren. Att dela sådan spänning med sina närmaste är fantastiskt och blott det gör det värt att spela på lotto.

Motsatsen till detta scenario är den ensamme lirare som bara slår vad på lotto för att någon dag kamma hem lotto jackpott. Denna jackpott kallas drömvinsten och utdelar när man får alla rätt på lotto samt samtidigt lyckas pricka rätt på Jokern. Summan man får igenom drömvinsten är på minst 75 miljoner kronor.

Genom Internet kan man numera spela på börsnoterade Oz Lotto som får Svenska Spels jackpottar att se löjligt små ut. Man kan också spela framåt i tiden och får mejl när det är jättejackpottar på gång så man kan satsa en rad extra.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekvämt. Klicka på bilden och spela 2 rader helt gratis.

Den som står i teverutan vid var presentation av resultat lotto är TV4s Ulrica Bengtsson.