Vinn på lotteri och få ett längre liv

En vän till jag berättade för mig att människor var uppradade i 10- personers vidd till hennes affär vari hon bland annat avyttrade lotto.

De ville inhandla talonger till vad de hoppades skulle vara den vinnande talongen i ett Lotto med en jackpott på 112. 000. 000 Euro.

Hon berättade att mer än en-av -tre folk investerade sina surt förvärvade pengar för en chans att bli en vinnare.

Medan de flesta människor vet att slantar inte ensamt kan ge fröjd, verkar deltagandet för att vinna 112 miljoner Euro att ändå de mesta folk som egentligen allaredan har nog med slantar är mer tilltalade utav tillgängliga mer.

Uppenbarligen stå sig de flesta med Mae Wests iakttagelse: “Jag innehar varit rik samt jag innehar varit fattig.
Och burgen är bättre “.

Alternativt kanske Spike Milligan slagit an en sträng när han nämnde: “Allt jag begär är en möjlighet att bevisa att pengar ej kan göra mig lycklig”. Klicka Här

Jag antar det var den franska författarinnan Françoise Sagan som lär ha berättat ”Hellre burgen samt frisk i baksätet på en Jaguar än fattig och sjuk”.

Sjuttonhundratals filosofen Jean-Jacques Rousseau uppmärksammade vad de mesta utav oss innehar kommit att inse: ”Rikedom är ej en fråga om att få massor utav mycket, det handlar om att ha vad man önskar ha”.

Samt John Ruskin (1819-1900) utmanade den centrala idén för hans tid (att det var något beundransvärt i att vara rik), igenom att förespråka en annan art av rikedom definierat i termer av vänlighet, intelligens, sensibilitet och gudsfruktan.

Slantar kanske ej kan köpa fröjd eller kärlek (enligt Beatles, alltså), men det (pengar) kan köpa ett bättre liv: rika människor lever alltså längre än fattiga folk.

Forskning tyder på att personer med högre inkomster är lyckligare och tenderar att leva längre än låginkomsttagare.
Även när källan till rikedom är en lotterivinst, ökas livslängden och högre livskvalitet kan förväntas.

En besiktning utav lotterivinnare visade att pengar i sej faktiskt inte inhandlar veckor, månader, men flertal år utav tillägg liv.

Det är förhållandet mellan slantar och andra saker som är nyckelfrågan, att avväga vad vi verkligen ska för oss själva samt vad vi kan göra för andra.

(Kan detta vara orsaken till att många Lotto-vinnare väljer att dela sina vinster? )

Mer än 2. 000 år sedan, sade Aristoteles att folk hade förstörts utav sina slantar, men sade att det var svårt, om inte omöjligt, att göra goda gärningar utan ett litet antal resurser.

Epikuros larmade oss om svårigheten att klara en balans emellan konkurrerande attraktioner.

Och franciskanermunken Justin Belitz betonade behovet utav harmoni mellan vad han kallade de 7Fen-Finans, vänner, festligt, ana, fitness, familj och formell och informell skolning.

Han uppgav att han förstod vad de gamle samt andra har sagt i århundraden: ”Rikedom är mer än pengar. ”

Även om om du har vunnit eller delat på $ 112 miljoner Euro, försök att hålla allt i sitt sammanhang.

Ehuru du idag kan leva längre, och man nu är en besegrare, säger J. Paul Getty “Om man kan räkna dina slantar, ska du ej en giga dollar”.