Använda järnsulfat till mossan eller är det lika passande med Weibulls?

När man väl inser hur man kan använda sig av järnsulfat därför att bli av med mossa i gräsmattan så kan fantasin komma igång. Kanske kunde man förbinda Weibulls-blandningen till sprinklersystemet och köra detta på vårkanten…

Weibulls

Att man behöver göra något åt den där mossan som aldrig tycks kapitulera är uppenbart, men ska man satsa på Weibulls mosspreparat alternativt kan det fungera lika bra med järnsulfatpulver som man själv blandar med vatten?

Bästa effekten med ultimata mosspreparatet

Den bästa effekten får man förstås med det preparat som faktiskt tar död på mossan och som samtidigt är gott för gräset. Att Weibulls produkter är populära råder det inga tvivel om, men ifall man ser på priser för färdigblandade antimossmedel så kan man ju börja grubbla på ifall det inte är klokare att själv mixa eller att införskaffa en ren järnsulfatprodukt.

mossa i gräsmattan vad göra

Faktum är att det är avsevärt billigare att handla medlet på allt-fraktfritt.se än att inhämta en märkesprodukt. Man får en 25 kg påse för samma pris som 3 förpackningar a 900 gram märkesprodukt med järnsulfat därinnanför. Men det är självklart viktigt att du är medveten om hur du ska fördela järnsulfat och vatten på rätt sätt över gräsmattan så att du får ultimata möjliga resultat.

Samtliga snigelmedel baseras på järnsulfat

Något som kan vara medryckande att notera är att en del snigelmedel har en grund som består av järnsulfat, eller järnvitriol som det även kallas för. Övriga är baserade på järnfosfat. När du väljer att köpa en dunk med järnsulfatet i pulverform som du därpå blandar med vanligt vatten så får du således samtidigt ett effektivt snigelmedel.

Du behöver inte handla antisnigelmedlet separat då du använder sig av järnvitriolen och det är smidigt och bra att vara medveten om.

Det är viktigt att använda ett säkert bekämpningsmedel

En sak som man också tvingas tänka på är hur alla preparat som man behandlar gräsmattan med påverkar miljön och den egna hälsan. Om man handlar en mix som ska ha ihjäl mossa och samtidigt göda gräset så kan det ju låta kanon men ej om detta preparatet är giftigt.

En stor styrka med att tillämpa järnsulfat mot mossa i gräsmattan är att det här inte är giftigt alternativt farligt för miljön. Sniglarna flyr det är sant men man kan exempelvis inte tillintetgöra ogräs med järnvitriol. Det är enbart mossan samt mördarsniglarna som ryker och för många så är det mer än nog.

Betala korrekt kostnad för hanteringen av din gräsmatta

En del skrattar gott åt den märkeshysteri som tycks gälla även bland de som pysslar i trädgården. När man kan införskaffa en säck med järnsulfat till en bråkdel av det pris som gäller för en mindre burk från Weibulls så kan man ju undra varför folk inte gör detta i större utbredning.

Problemet för somliga är det där med dosering och att man ej har korrekt utrustning för att sammansätta järnsulfatet med vatten. Men i detta fallet så kan man lika gärna satsa på en mossa gti (eller köpa en ejektordunk samt sammansätta eget koncentrat för kaffepengar) som ger smidig blandning och därpå oproblematisk behandling av gräsmattan.

Det viktigaste är att bibehålla ett öppet sinne och undra en aning på hur man på bästa vis kan ta hand om gräsmattan och bli av med mossan. Beställ produkter på allt-fraktfritt.se