Bli av med mossan på ett effektivt sätt med dunk gti

Att hantera gräset samt taket mot mossa tar tid och kostar pengar. Men du kan rentav spara på både tid samt slantar om du väljer dunk gti som gör det så mycket enklare att fördela och som också drar ned på behandlingstiden. Detta är en slags ejektorflaska som är okomplicerad att nyttja sig av då man vill utbreda järnsulfat över gräsmattan eller på taket.

köpa järnsulfat

allt-fraktfritt.se finns en god bild som visar en dunk gti, kallas ejektorspridare där.

Dags att ta tag i mossbekämpning på gräsmattan

Det är inte så underligt att det finns de som alls inte tar hand om mossan på gräset. Då man tänker sig att man måste ge sig ut och röja bort mossa och göra en massa annat jobbigt så möjligtvis man helt enkelt låtsas som att det regnar järnsulfat och glömmer det hela till kommande år.

Men med dunk gti så har man en mossa gti (järnsulfat 288 gram, resten vatten upp till 1 liter, man kan blanda själv för småpengar alternativt inhandla färdigt) som är så fantastiskt behändig. Man behöver ju bara ansluta slangen till dunken som har ejektorspridare. Vattnet som kommer från slangen blandas med dunkens innanmäte på ett mycket smidigt sätt. Ni sprayar på och går ut över gräset för att bli klar på nolltid!

En ejektorflaska gör att det faktiskt blir skojig att hantera gräset innan gödsling samt odling. Detta kan man sedan upprepa till hösten för att hålla mossan i schack. Därjämte så kan man spara en hel del pengar på att kringgå dyra produkter som ingalunda ger samma användarvänlighet.

Spara ejektorflaskan och blanda gödning med vatten och spruta ut lika okomplicerad. Eller andra medel som alg & Mögeltvätt, Fulstopp, Bensaltensid, tvättmedel. Vanligt tvättmedel för kläder, använt till biltvätt gör bilen renare än något bilschampo.

Taket är fullt av mossa, vad kan du göra åt det?

Det är inte bara gräset som drabbas av mossa. Man kan även behöva en Tak gti, Takrengöring Turbo eller Fulstopp Turbo för att fixa med takrengöring. Här får man även god användning av att kunna spraya mer lösning då man använder sig av slangen och dunk gti. Det blir bra mycket säkrare då man kan stå på en placering eller en skylift och spraya upp på taket istället för att klättra upp och spruta uppifrån och ner.

Man kan göra mer än bestrida mossa med en bra spridardunk

När man är klar med järnsulfatbehandlingen så kan man använda en ejektorflaska till andra saker. Det går till exempel att fylla med rengöringsmedel (Bensaltensid dödar all påväxt samtidigt, Yes fungerar för enbart rengöring, det finns mer) för att sanera huset utvändigt eller möjligen sköta gångar som har blivit jordiga och leriga. Har man långa plank så är det praktiskt att kunna spraya utan någon större påfrestning.

Man kan likaså ta hand om gödningen som följer mossbekämpningen med det här verktyget. Följaktligen skall man spara ejektordunken år från år. medel mot mossa. Den stora fördelen med dunk gti är att man kommer åt större ytor på så kort tid. Det här har man ju användning av i olika situationer så det här är en produkt som är utmärkt att ha hemma i förrådet.

Ifall det är så att du inte är säker på ifall du klarar blandningen själv så är det bra att ha en dunk som gör jobbet åt dig. På detta vis så behöver du icke tänka på ifall du har gjort för mycket eller för lite. Du vet att det blir alldeles lagom och det är endast att fortskrida med behandlingarna för att få en förtjusande trädgård samt ett tak utan mossa.