Bli av med ointressant mossa I gräsmattan

Mossa i gräsmattan vad göra och vad inte göra för att bli av med eländet?

Det kan vara besvärligt att uppnå den perfekta gräsmattan. Och med mossväxt i gräset så kan man få känslan av att man för alltid kommer att leva på en skogstomt. Mossa i gräsmattan vad göra och vad borde man undvika?

spridarmunstycke 62 cm för vattenkanna pris

Gräs i trädgården som gräs på golfbanans green

Om du går och sneglar på den lokala golfbanan och tänker dig att en dylik green i trädgården inte vore så befängt så ska du veta att du måste röja alltsammans och betala en förmögenhet för en väl selekterad grässort för att få likadan effekt hemma. Det är det knappast värt då man kan handla järnsulfat samt med järnsulfat och vatten faktiskt kan få en fin grön kulör och ett gräs som känns mysigt att gå och stå barfota på.

Men med mossa i gräsmattan vad göra och ej göra för att få den här effekten? Låt oss se på några vanliga alternativ…

Järnsulfat och vatten för att tillintetgöra den avskyvärda mossan

Starta med järnsulfat på gräsmattan för det här är något som otvivelaktigt funkar som mossmedel. Järnsulfatet dödar mossan och hjälper även gräset att se grönare ut. Behandla en gång på våren, och en gång på hösten därför att få fin effekt.

För god spridning så man du köra med en mossa gti ejektordunk som blandar vatten och järnvitriol på ett smidigt sätt. Alternativt blanda själv, 288 gram järnvitriol och vatten upp till en liter och en tom ejektordunk och järnsulfat finns billigt på allt-fraktfritt.se.

Riv bort mossan med kunnig mossrivning

Om man ska påpeka sådant som man möjligen borde kringgå så är mossrivning ett enastående exempel. Detta är något som tar tid samt kraft och som flera gånger leder till att man sprider mossans sporer till nya delar av trädgården. Således skall man ständigt vattna ut järnsulfat några dagar före mossrivning.

Om du anser att det blir snyggt med rivning och möjligen planerar att lägga på gott om jord samt nya frön så möjligtvis detta kan vara ett bra alternativ men betänk det ingående innan du handlar en riv och drar igång arbetet.

Behandla med järnsulfat och vatten två gånger per år och så fort mossan visar sig

Om du vill köpa järnsulfat och behandla gräset med medlet så kan du tajma detta med andra viktiga behandlingar. Efter att ha spritt järnsulfat på gräset under våren så bör du gödsla. Mossan trivs i näringsfattiga miljöer medan gräset tycker om näringsrik jord. Du kan också lägga på mer jord och sprida nya gräsfrön för att få bättre fart på mattan. Kalka vart 2-3:e år så har du korrekt pH för en superb gräsmatta.

Om du klurar på det där med mossa i gräsmattan vad göra och inte göra så är ett säkert grepp järnsulfat. Så enkelt är det. Du kan förena järnsulfatet med allt från mossrivning till olika bekämpningsmedel mot ogräs i gräsmattan. Klicka här omgående för mer information järnsulfat köpa.

Det allra viktigaste är att du har en plan samt att du följer den. Om du börjar med något och ger upp halvvägs så kan du inte komma efteråt och proklamera att den här metoden inte fungerar. Det gäller att ge gräsmattan en chans och att man har en bra portion tålamod.