Bli kvitt mossan med järnsulfat

Upplever du att gräsmattan blivit invarderad av mossa? Om det är så att du år efter år suckar över att det växer så avsevärt mossa i din trädgård så ska du veta att du otvivelaktigt kan göra något åt detta. Du behöver icke bekosta dyra pengar till en trädgårdsmästare för man kan klara av mossbekämpning på egen hand med god utrustning och korrekt produkter.

järnfosfat

Med järnsulfat mot mossa gräsmatta så kan du till sist vinna kampen och få det där gröna gräset som du jämt har drömt om.

Måste det vara så krångligt med verkningsfull mossbekämpning?

När man ser på instruktionsfilmer för hur man ska motarbeta mossan med ett mossmedel som kommer i pulverform så ser det hela så enkelt ut tills man inser att det här kräver att man har mätt upp gräsmattan med pinne samt snöre, att man har korrekt vattenkanna, gärna spridarramp, samt att man ser precis hur många liter vatten man får i kannan.

Måste det vara så krångligt att tillämpa järnsulfat på gräsmattan? Nej det måste det verkligen inte! Idag så finns det oerhört smarta produkter som gör att du slipper hålla på och blanda järnsulfat och vatten på komplicerade vis.

Med mossa gti så är det ju blott att ansluta till trädgårdsslangen och efteråt spraya gräset med dunken som blandar vatten samt medel automatiskt. Järnsulfatet är sannerligen ett smart ämne som man drar stor användning av och det är viktigt att man finner en lätt procedur för applicering så att man ej låter bli av ren lathet.

Nu är mossa GTI samt alla andra fabrikat “GTI” dyrt. En ejektorflaska på 1 liter innehåller 288 gram järnsulfat och resten vatten. På allt-fraktfritt.se får du en hel påse på 25 kg ren järnsulfat till samma pris…

I allt-fraktfritt butiken finns likaså en 2 1/2 liters tom ejektorflaska där du kan fylla din egen järnsulfatblandning (200-250 g järnsulfat per liter blandning). När du sprutar gräset späds blandningen ut 20 ggr. Funkar till tak likaså med Bensaltensid (operativ substans i Tak GTI) alternativt fulstopp (järnsulfat färgar tak och tar ej all påväxt). Klicka här nu för mer info spridarramp.

Vilket järnsulfat är bäst för hantering av mossa?

Järnsulfat samt järnvitriol är detsamma men man kan hitta produkter som använder de olika namnen och som innefattar mer än järnsulfatet. Ifall man vill få fatt i det ultimata mossbekämpningsmedlet mot mossa i gräsmatta så kan det vara förståndigt att investera på en ren produkt eller köp järnsulfat och mixa detta järnsulfat med vatten.

Att själv införskaffa järnsulfat (om du undrar var man handlar järnsulfat så är allt-fraktfritt.se ett enastående tips) kostar därjämte en bråkdel av mossmedel. Weibulls Stoppar Mossa är fräscht järnsulfat, kostar omkring 150 kr för 900 gram. 3 paket kostar mer än 25 kg järnsulfat kostar på allt-fraktfritt.se.

Det är sällan så smart att lägga dyra slantar på en produkt som lovar guld samt gröna gräsmattor. Det krävs alltså mer än mossbekämpning för att erhålla en riktigt tjusig gräsmatta och om du bara sprayar med mossbekämpningsmedlet så kommer det icke att giva mattan som du drömmer om.

Med järnsulfat sniglar får mardrömmar av så blir du förstås av med sniglarna och därutöver så kan gräset bli grönare, men du tvingas också gödsla och uträtta annat för att gräsmattan ska bli så fin som den kan bli.

Vårda gräset på rätt sätt och med jämna mellanrum

Den enklaste behandlingen är att mixa järnsulfat med vatten och vattna ut järnsulfatet med spridarramp alternativt spruta ut med ejektorflaska. Därpå låta mossan ligga kvar. Redan detta ger en kraftig förbättring för järnsulfat är ett näringsämne som ger grönare gräs och den döda mossan förvandlas också till gräsnäring.

För att få ett riktigt fint gräs på tomten så gäller det alltså att ta reda på vad man kan utföra för att ge det gott om näring och dessutom hålla undan ogräs och sniglar. Med bra näring så har man en bättre chans mot mossan och då kommer mossbekämpning med järnsulfat att fungera bättre.

Gräset behöver även gödslas var år samt kalkas med 2-3 års mellanrum. Självklart växer det en aning snabbare då, blir gräsklippningen för krävande så är en robotgräsklippare en god lösning för en jättesnygg, välklippt gräsmatta.

Välj järnsulfat mot mossa och se till att gräset får en dos under våren och därpå igen under hösten eller så kvickt ny mossa visar sig. Ifall du ska mixa själv så ska du se till att handskas med pulvret på rätt sätt och att ha de redskap som krävs för att distribuera jämnt över gräset.