Du kan järnvitriol köpa för träbehandling samt för mossan i gräset

Det är viktigt att veta hur järnvitriol bör användas. Det är nämligen en sak att vårda trä och en helt annan att bruka järnsulfat till gräsmattan för att bli av med mossa samt sniglar.

järnsulfat mot sniglar

Handla rätt järnvitriol till ditt hus och till din trädgård

Tänk på att produkter som är till för att bearbeta trä kan ha mer än själva järnsulfatet. Om man vill färga obehandlat trä så kan man järnvitriol köpa och då kan det vara så att det ingår fler ämnen för att lämna en speciell nyans. Detta kan faktiskt bli fint men det är ju inte den här typen av preparat som man behöver därför att eliminera mossa och få bukt med sniglar i trädgården.

Det finns järnvitriol alternativ som är bra mycket bättre ifall du har problem med mossa i gräset. Här kan man till exempel välja en produkt som kommer med en specialanpassad dunk, så kallad mossa gti, som gör det lättare att utbreda järnvitriolen över gräsmattan.

Eller köpa järnvitriolen och den tomma ejektordunken på allt-fraktfritt.se och blanda själv (200-250 g järnvitriol till 1 liter koncentrat) till en bråkdel av priset.

Eller inhandla deras breda spridarramp för vattenkanna, mixa 100-200 gram i 10 l vatten och vattna ut järnvitriolen.

Om du är ute efter järnvitriol altan kommer att må bra av så är det också relevant att du tar reda på hur du ska lägga på produkten. Då och då så kan det vara smart att bifoga helt vanligt diskmedel för att järnsulfat till trä ska tränga in bättre i materialet.

Tänk på säkerheten då du använder dig av järnvitriol

Man kan inte yttra att järnsulfat är en riskfylld produkt men då du ska bearbeta trä så kan det ju ingå flera olika ämnen som måhända inte är så nyttiga för händer samt för ögon. Använd handskar och se till att det inte uppstår damm då du behandlar. Är du utomhus så får du ju gynnsam ventilation, men inomhus så kan det vara klipskt att slå upp fönster både då du jobbar och då du låter det hela härda.

Fördelar med järnsulfat i din trädgård

Det är inte endast altanen, trägaraget och trappan av trä till huset som mår bra av behandling med järnsulfat. Det finns många smarta användningsområden som exempelvis det att man kan bli av med mossan om man behandlar med järnsulfat samt vatten två gånger per år. Klicka Här för mer information järnfosfat.

Något som många gillar med järnsulfatprodukterna är att de är så enkla att använda. Det krävs inte många behandlingar för att beskåda effekt, och det oavsett ifall man behandlar trä alternativt gräs. Det här är helt enkelt ett medel som kan få din trädgård samt ditt hus att se så vårdade ut, året om.

Järnsulfatet mot sniglar kan även vara en bra idé, men du kommer att behöva ogräsmedel för att få bort ogräset. Den viktigaste effekten av järnvitriolen är skönheten. Huset blir vackert och du slipper mossan på gräset, väggen och på taket. Dessutom så mår gräset bra av den här typen av behandling vilket kan vara bra att tänka på om du ska järnvitriol köpa online eller i en generell trädgårdshandel.