En spridarramp råder bot på mossan I trädgården

Hur ska man få ut det där järnsulfatpulvret över gräsmattan för att eliminera mossa? Om man skaffar en mossa GTI eller en ejektordunk så är det ju inte så svårt att spraya på men den som vill mixa själv för billigaste järnsulfat pris troligen hellre använder den gamla hederliga vattenkannan. Med en spridarramp så kan det här fungera fullständigt eminent.

Så fungerar en spridarramp till vattenkannans pip

Det är lätt nog att placera en spridarramp på vattenkannans pip. Spridarrampen påminner en aning om de skrapor som man kan bruka i köket och för att göra rent fönster med. Spridaren kommer att sprida vattenblandningen på ett regelbundet sätt då man tippar på vattenkannan och tar sig fram över gräset.

bred spridarbom till vattenkanna

Detta är effektivt och enkelt men det är klart att man får tänka på att vattenkannan kan bli bra tung. Dessutom så får man ju gå många omgångar för att hantera en större gräsmatta. Detta är anledningen till att en del väljer att ta bort mossa med andra mossbekämpningsmedel som man sprider på enklare vis ovan gräset.

Sprid järnsulfat och vatten på korrekt sätt på gräset

För att du ska få bästa effekten med spridarrampen så är det mycket betydelsefullt att blandningen du har i kannan har rätt järnsulfat dos det vill säga rätt balans mellan pulver och vatten (100-200 gram järnsulfat till 10 liter). Här ska du sluta upp bakom anvisningarna som finns på säcken eller burken noga.

Det är sällan smart att dra till med en aning mer pulver för att man tror att det då kommer att bli bättre resultat. Blanda utförligt så att var del vatten har pulver. Ifall du icke utför det här så kan behandlingen på somliga ställen av gräset bli fullständigt betydelselös.

Mixa rätt järnsulfat dos till din gräsmatta

Hur mycket järnvitriol kommer du att behöva till din gräsmatta? Detta beror förstås på hur mycket gräs du har. Men det rör sig inte om mer än någon skopa till 10 liter vatten, så kostsamt blir det inte och man kommer lång även med en mindre behållare pulver.

Fördelen med GTI är att man personligen inte behöver grubbla på hur mycket som ska blandas och att man får spridningen exakt som när man vattnar med slangen. Nackdelen är att det är dyrt, man får 25 kg järnsulfat + ejektorflaska på allt-fraktfritt.se för vad en liter Mossa GTI kostar. Men de flesta kommer att förstå precis hur man skall blanda så att det blir rätt dos även med vattenkannan, 100-200 gram järnsulfat till 10 liter vatten..

Spridarrampen är användbar men inte för alla

Före du beställer spridarrampen till din vattenkanna för att eliminera mossa i trädgården så ska du fundera ifall detta sannerligen är rätt val för dig. Ifall du vet att du orkar med att gå runt med en full samt halvfull 10 liters vattenkanna så kommer du att hantera jobbet.

För äldre personer och andra som inte har den fysik som krävs för den här typen av trädgårdsarbete så är en spridarramp inte alltid den bästa lösningen. Det blir helt enkelt för tungt att bära vattenkannan. Länk till ytterligare information Mossa GTI är ett betydligt smidigare alternativ.