Ta bort mossan effektivt I gräsmattan med mossmedel.

Gräsmattor som angrips av bland annat mossa, sniglar och ogräs kan behandlas på flertal annorlunda sätt. Ett mossmedel som är mycket populärt är järnvitriol som är till för gräsmattan. Har man svårighet med mossa i gräsmattan så kan det vara förståndigt att pröva med järnsulfat och vatten innan man ger sig på andra metoder.

järnsulfatspridare

Så använder man järnsulfat mot mossa i gräsmattan

Det är inte svårt att använda järnsulfat mot mossa i gräsmattan. Allt man behöver är en burk alternativt dunk med järnvitriol som är till för detta och vatten. Moderna produkter som mossa gti gör det genomförbart att fixera en vanlig trädgårdsslang till dunken för att därefter fördela medlet över gräset.

En dylik ejektordunk kan man själv införskaffa på allt-fraktfritt.se och blanda eget koncentrat med 200-250 g järnsulfat per liter blandning. Så handlar man en hel påse järnsulfat på allt-fraktfritt.se till samma pris som 1 liter Mossa GTI kostar.

Man behandlar med järnsulfatet före det blir dags att gödsla gräset på våren och sedan så kan man köra ytterligare en omgång till hösten. Precis när man ska bearbeta beror lite på den typ av gräsmatta som man har. Här kan det vara gott att konsultera med ett trädgårdsproffs så att man får ut mesta möjliga av behandlingen.

Finns det faror med att processa med järnsulfat i trädgård samt inomhus?

Man ska jämt betänka hur kemiska behandlingar kommer att påverka den egna hälsan samt miljön, och det är angeläget att man tar reda på hur man ska använda sig av järnsulfat mot mossa i gräsmattan på ett säkert sätt.

För det första så är det relevant att vara medveten om att järnvitriolen inte är ett giftigt ämne utan ett salt och näring för gräset. Får man för mycket i sig så kan det förstås bli farligt men vid vanlig nyttjande där man blandar pulver med vatten så är det inte farligt.

Det är extra enastående att använda sig av ett flytande preparat så att man slipper utsättas för pulver som flyger runt. Inomhus så ska man vara lite extra diskret och se till att ventilera då man behandlar trä och möbler med järnsulfat.

Vi vill alla se snabba resultat och ett vackert gräs

Anledningen till att så många hyllar järnsulfat till gräsmattan därför att bli av med mossa är att man ser så vackra effekter av detta. Ifall man kombinerar järnsulfatbehandlingen med andra viktiga bitar såsom gödning samt rengöring så kan man slippa stå med mossriven. Detta är viktigt. Mer info här köpa järnsulfat.

Om det är viktigt med snabba resultat så bör man utse en produkt som består av järnsulfatet. Det här är ett av de effektivaste medel som finns på marknaden och är även ett näringsämne för gräs, samt både proffs och lekmän använder sig av det.

Det är heller inte så korkat att gräset mår fint och blir grönare av att få en dos järnsulfat samt att mördarsniglar inte tycker om detta medlet. På så vis så får man ett vackrare gräs som är snigelfritt och det är något som flera uppskattar.

Ifall du vill bli av med mossväxten så bör du alltså välja järnvitriol (järnsulfat) mot mossa i gräsmattan och sedan se till att du applicerar på rätt sätt och vid rätt tidpunkt för en blomstrande samt attraktiv tomt.