Tryckimpregnerat – fungerar järnvitriol till det?

När trä behandlas med järnvitriol så får det en enormt vacker samt slitsam yta. Man kan använda järnvitriol på tryckimpregnerat trä men det rekommenderas att först och främst göra detta på obehandlat virke.

mossbekämpning

Med en järnvitriol fasad så får man grymma skuggeffekter för järnsulfaten kommer att påverka träet på annorlunda sätt beroende på det ljus som det utsätts för. Därmed så kan man se att huset får en aning olika karaktär i annorlunda riktningar och det är det många som gillar.

Bästa resultaten får man med korrekt teknik

Något man ej ska glömma bort om man vill använda järnvitriol på tryckimpregnerat trä är att det ständigt är relevant att jobba med rätt teknik. Helst ska man behandla träpaneler före de monteras för att komma åt hela vägen omkring och för att undvika svårighet med spill. Men det är inte så att man använder järnsulfat samt vatten därför att ge träet extra skydd. Det handlar mer om estetik.

Frågan om hur snyggt det blir beror förstås på smak samt på det trä som man behandlar. Ifall du har en lös bit av det tryckimpregnerade material som du vill måla på med järnvitriol på så kan det vara klokt att testa på denna bit.

Låt det hela ta lite tid för man ser inte på en gång vad som sker med träet. Det kan ta många veckor innan man ser effekten, så var ute i god tid och prova innan hela fasaden behandlas.

Om järnvitriolen spiller på annat trämaterial

När man har snickrat ihop ett trä däck och sedan bygger ett vackert staket av trä som man vill bearbeta med järnvitriol så är det lätt hänt att medlet skvätter på verandagolvet. Resultatet blir fula fläckar som ser ut som om man har haft ett gäng fåglar på visit.

Vad gör man ifall man har spillt järnvitriol på trä? Ta fram Klorin och börja skura träet! Det här kommer att få bort fläckarna. Vill Du veta detaljer Klicka Här mossbekämpning.
När det handlar om andra material så får man tänka på hur man applicerar järnsulfatet och hur man kan skydda material som kan skadas av medlet innan man sätter igång.

Det luriga med stänken är att det kan ta ett tag före man ser vad som har hänt. Bra planering där man täcker sådant som inte får skadas är alltid smart.

Vad säger andra om att processa trä med järnvitriol?

Något som man kan ha gigantisk användbarhet av är att så många diskuterar det där med hemskötsel och bygge på nätet. Du kan vara förvissad på att det är flera andra som har använt sig av järnvitriol fasad medel och det är snabbt gjort att ställa en fråga i ett forum online.

Det kan vara besvärligt att hitta Järnvitriol i mindre förpackning än säck men på allt-fraktfritt.se finns det i flera olika storlekar samt smart utrustning för annan användning.

En del tycker att det här fungerar bra medan andra hävdar att det alls inte går att använda järnvitriol på tryckimpregnerat trä. Vem ska man tro på? Ta en djupare titt på vilken typ av trä det var, om man hade väntat tillräckligt länge innan man uttalade sig om resultat, och vem det är som säger vad innan du bestämmer dig för att utföra behandlingen hemma.