Balanserat blodsocker med hjälp av vietnamesisk kanel

Kassiakanel har länge varit i ropet för sina blodsockersänkande egenskaper, men nu visar sig vietnamesisk kanel ge ännu bättre effekt. Gert Strand AB släpper nu kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla främjas av sänkt blodsocker så testa själv och se effekterna!

Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är samma sak – kärt barn har många namn. Denna kanel härstammar, inte fullständigt otippat, från Vietnam – dock ej från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är tätt besläktad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel kan hitta ute i handeln, men dess egenskaper är bättre på alla vis.

Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en tillräcklig dos tycks ligga på 2-4 gram per dag – så hämmas insulinutsöndringen. Detta bidrar till en rad skilda goda effekter på hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker besvärliga blodsockertoppar och -dalar som skänker huvudvärk, koncentrationssvårigheter och oväntad trötthet, och glukosen i blodet bränns med bättre effektivitet.

Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på flera olika sätt, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom samt Linfröolja. Kanel ligger likaså där uppe i toppen och nu när prover genomförts på vietnamesisk kanel ökar statusen ytterligare.

Viktigt att särskilja kanel från kanel

Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med syfte att främja blodsockerbalans så är det betydelsefullt att man har koll på vilken kanel som är den bästa. Det finns några skilda typer att botanisera bland så en rask genomgång skadar inte:

• Ceylonkanel kallas ofta för «äkta kanel», denna har lägst halt av kanelaldehyd, och mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är det den «sämsta» sorten, men samtidigt bättre än inget.

• Kassiakanel är betydligt kraftfullare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är bättre. Det är kaneltypen vi vanligen finner i affärerna.

• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är relaterad till Kassiakanelen, men är än starkare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna innehåller det aktiva ämnet kanelaldehyd. Denna sort av kanel har visat sig öka förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den likaså ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att implementera i sitt sortiment.

Insulinkänslighet och ketos

Saigonkanelen är en ren skatt åt hälsan. Kryddan äger antibakteriella, antioxidantiska och anticancerogena egenskaper, och därutöver verkar den stimulera ett ketogent läge i kroppen.

Personer som begränsar sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) alternativt Atkins, får snart ketoner som primärt bränsle istället för glukos, och ett tillstånd av ketos är i sin tur bäst för fettförbränning. Vissa har dock besvärligt att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett mindre intag av Saigonkanel visat sig ge fantastisk verkan efter enbart någon dag. Det hänger antagligen ihop med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet gynnar ett varaktigt läge av ketos. hur påverkas amning av bantning
.

Köp din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du får färsk vietnamesisk kanel i toppklass!