Lev hälsosamt med vietnamesisk kanel

Oslagbara egenskaper hos vietnamesisk kanel

Den vanliga Kassiakanelen som vi köper i livsmedelsbutikerna är nära släkt med vietnamesisk kanel. Kassiakanelen är god, smakrik och på många sätt bra för vår hälsa och vi älskar denna krydda innerligt. Vietnamesisk kanel är som en uppdaterad version av Kassiakanel – den är mörkare, doftar mer, smakar mer och skänker ännu godare effekter på hälsan än sin kusin. Vietnamesisk kanel är helt enkelt mer koncentrerad.Kanelaldehyd

Det verksamma ämnet i kanel är kanelaldehyd. Detta ämne skänker kanelen sin unika smak som vi med enorm entusiasm sätter på allt från köttgrytor till tuggummin, glass samt müsli. Kanelaldehyden ansvarar även för kaneldoften som vanligtvis används i eteriska oljor samt parfymer.

Svampbekämpare

Kanelaldehyd är oerhört effektivt för att bekämpa svamp och används vanligtvis på grödor då en bonuseffekt blir att djur som råttor och hundar håller sig undan – doften avskräcker dem. Människor som vanligtvis råkar ut för svampinfektioner kan vinna på ett dagligt intag av kanel.

En naturligt antibakteriell och antiseptisk substans

Kanel – och då särskilt vietnamesisk kanel – är en antibakteriell substans och tydliga tecken finns på att det också är en anticarcinogen substans, men mängden kanelaldehyd man måste upp i för att den ska ha effekt mot tumörer är så stor att man omöjligt skulle kunna inta den på normalt vis.

Vietnamesisk kanel förhöjer insulinkänsligheten

Allt ovanför är i själva verket häftigt nog, men det finns fler anledningar till varför man måste prova att införa kanel i sin dagliga kost. Vietnamesisk kanel äger blodsockerreglerande egenskaper som gynnar viktnedgång och en allmänt sundare livsstil, det har ordinär Kassiakanel också, men inte i samma utbredning. Insulinkänsligheten kan öka med upp till nära 30 % om man äter vietnamesisk kanel regelbundet – det är en tämligen makalös siffra!

Maximerad ketos

Går man på en ketogen diet och intar vietnamesisk kanel på daglig basis så förbättras ens ketos vilket ökar förbränningen ytterligare, och är man en som tränar mycket så ökar ens muskeltillväxt därför att kanelen bäddar för det. Det finns så många fantastiska egenskaper i kanel att det nästan inte finns någon ände.

Öka fettförbränningen

Önskar man eskalera sin fettförbränning är vietnamesisk kanel ett perfekt tillskott. För att få i sig kanelen är ett hett råd att blanda den i morgonkaffet, då ges man en äkta rivstart på dagen. Om man därefter dessutom tar en hastig promenad på 45 minuter stärker man effekten ytterligare.

Var kommer vietnamesisk kanel från?

Vietnamesisk kanel växer – inte alldeles otänkbart – i Vietnam. Mer exakt i det vietnamesiska höglandet i de centrala delarna av landet. Många gånger kallas vietnamesisk kanel även Saigonkanel – efter huvudstadens tidigare namn (numera heter huvudstaden i Vietnam Ho Chi Minh City). Cinnamomum loureiroi är det latinska namnet för vietnamesisk kanel mat recept för bantning
.