Saigonkanel hjälper dig att gå ner i vikt

Saigonkanel – den exklusiva kanelen

Saigonkanel är en typ av kanel som har samma egenskaper som den kanel vi i dagligt tal kallar just kanel, dvs Kassiakanel. Skillnaden mellan Saigonkanel och Kassiakanel är i huvudsak att Saigonkanel har betydligt mer kanelaldehyd i sig än vanlig Kassiakanel har, därmed har den även starkare smak, doft och större influens på kroppens funktioner. Om man kryddar morgonfilen med Saigonkanel behöver man mindre dos än man i regel använder av vanlig Kassiakanel.

En annan kanelsort, som inte får missas är Ceylonkanel – den äkta kanelen. Visserligen är detta den äkta kanelsorten, men vad gäller dess egenskaper är det inte alls lika slående som Kassiakanel, eller ännu mer, Saigonkanel.

Kassiakanel och Saigonkanel är tätt relaterade med varandra, men där Kassiakanel ofta är billig och lätt att få tag på så är Saigonkanel dyrare och inte alls lika frekvent förekommande i handeln.

Saigonkanel för blodsockerbalans

En övervägande andel studier visar att det verksamma ämnet i kanel – kanelaldehyd – har blodsockersänkande egenskaper. Många som drabbats av så kallad «sockersjuka» rekommenderas att inta kanel på daglig basis, speciellt personer som fortfarande inte har diagnosen diabetes, men som ligger inom farozonen, har massor att vinna av att låta kanel vara ett varaktitg inslag i kosten. bantning 14 dagar
.

Att reducera blodsockret är gynnsamt för samtliga, de värsta blodsockertopparna och -dalarna frestar på systemet och kanelen tar udden av just dessa.

Saigonkanel och fettförbränning

Saigonkanel stimulerar insulinkänsligheten vilket åstadkommer att receptorerna i cellerna fortare suger åt sig näring. Mindre insulin produceras och i och med att insulin är ett anabolt hormon som skapar tillväxt när det uppstår ett överskott, så reduceras således inlagringen av energi i fettvävnaden om man äter kanel.

Man får dessa effekter av all kanel, men i överlägset störst utsträckning av Saigonkanel eftersom att den är så rik på kanelaldehyd.

Hur stora mängder Saigonkanel behövs för att erhålla effekt?

Detta är en fråga som kräver ett flexibelt svar. Alla är vi olika, olika byggda, olika stora och olika känsliga. För Ceylonkanel brukar man råda ett intag av minde än sex gram per dag, men när det handlar om Kassiakanel samt Saigonkanel, som är starkare sorter, så ligger denna gräns på fyra gram per dag.

För att «få effekt», dvs. få utökad insulinkänslighet och därmed effektiviserad fettförbränning så behövs inte stora mängder, men en återkommande dos på ett par gram kanel till frukost varje morgon är mycket hälsofrämjande – och smakligt!

Det är något man inte får glömma bort i jakten på hälsan – att njutningen är en mycket viktig faktor i sig och när man kommer över en så fantastisk, naturligt mirakulös smaksättning som kanel, som är så sagolikt god, så får man helt enkelt inte låta bli att begagna den.

Den som går på lågkolhydratsdieter som Atkins och LCHF har även något att vinna vid ett kontinuerligt intag av Saigonkanel med tanke på att denna mustiga krydda har visat sig främja kroppen att gå in i ketos.

Handla högkvalitativ Saigonkanel från Gert Strand AB

Saigonkanel är ännu inte en etablerad kanel i dagligvaruhandeln, men online är den tämligen enkel att finna. Köp din Saigonkanel hos Gert Strand AB för att vara säker på att den kanel du köper håller hög kvalitet.
Saigonkanel hjälper dig att gå ner i vikt