Saigonkanel och ketos

Har du, som så många andra, upptäckt fördelarna med ketogena dieter såsom LCHF och Atkins? Att kunna äta sig mätt på goda saker och likväl tappa i vikt är för många ett drömscenario som blir sant tack vare den ketos som kroppen försätts i när den inte får i sig kolhydrater. En del har besvärligt för att hamna i ketos hur väldigt de än anstränger sig, oftast för att deras insulinkänslighet är låg – då är det dags att prova Gert Strand AB:s Saigonkanel!

Vad är Saigonkanel?


Kvalitetskanel från Vietnam genom Gert Strand AB

Saigonkanel är närbesläktad med Kassiakanelen, som är den sort vi finner i de flesta matvarubutiker. Saigonkanel är dock betydligt rikare gällande såväl smak som goda egenskaper än vad lågpriskanelen är – och svårare att få tag på. snabb bantning på en vecka
. Nu blir det dock plötsligen lättare att få tag på kvalitetssäkrad vietnamesisk kanel, därför Gert Strand AB inkluderar denna enastående krydda i sitt sortiment.

Saigonkanel växer i centrala Vietnam, relativt långt från Saigon fastän sitt väletablerade smeknamn, och besitter fantastiska egenskaper ur enormt många skilda perspektiv. Ett av perspektiven är att vietnamesisk kanel hjälper kroppen att uppnå ketos genom att öka insulinkänsligheten och etablera balans i systemet. Att det skulle vara något så enkelt som exakt kanel för att åstadkomma denna lilla knuff var det nog inte många som gissade, men djupdyker man lite i ämnet så blir det så småningom oerhört självklart.

Höjer insulinkänsligheten

Kanel har länge ansetts hälsosam, för diabetiker i synnerhet, därför kanel balanserar blodsockervärdet, man slipper de västa topparna samt de djupaste dalarna. Nu visar det sig att just Saigonkanel skänker dessa effekter mångfalt.

Saigonkanelens fördelar i kampen mot fettet

Ifall man är en vanlig konsument som äter lite av varje, dvs. att man inte tillskriver sig någon särskild, kolhydratsreducerad diet, så har man även fortsättningsvis allting att vinna på ett regelbundet intag av Saigonkanel. En studie visar att Saigonkanel kan höja förbränningen av blodsockret i fettcellerna upp till 20 gånger vanlig hastighet, samtidigt som samma kanel öppnar upp i musklerna åt energin att träda in. Saigonkanel stöder kroppen att bränna loss fettmolekyler från fettvävnaden medan den assisterar energin att ta sig in i musklerna. Bättre hjälp att komma i form hittar man inte i någon kemisk medicin.

Hur får man i sig Saigonkanelen?

Med tanke på att Saigonkanel består av en tämligen hög halt av kumarin som är ett giftigt ämne och vid extrem överdosering kan medföra leverproblem, så rekommenderas man att maximalt äta fyra gram vietnamesisk kanel per dag. Kanske kan man höja dosen något om man är storvuxen. Så lite som ett gram har visat sig ge gynnsam verkan för att försättas i ketos, så det bästa är om man kan prova sig fram till en dos som känns tillräcklig för en själv.

Kanel är smakligt på massor av saker, det är ju trots allt för smakegenskaperna som kanelen är berömd för över hela världen. Ha en aning vietnamesisk kanel i kaffet så ges du en ny spännande upplevelse. I kötträtter och efterrätter är kanel likaså en självklar ingrediens.

Handla Gert Strand AB:s exklusiva Saigonkanel på www.allt-fraktfritt.com.