eMagento webbutik är en internetbaserad shop utöver det ordinära

eMagento, i vanligt tal Magento, är antagligen skandinaviens bäst fungerande web-shop. Webbutiken finns i gratisvariant samt hyrs ut – vanligen dyrt – av ett avsevärt antal företag.

Magento är en open source-baserad webbapplikation för e-handel som lanserades 31 mars 2008. Den kodades av Varien (nu Magento Incorporated) med hjälp av kodare från open source-communityt, men är helt ägd av Magento Inc. Magento är uppbyggd på Zend Framework det använder Entity-attribute-value (EAV) databasmodel för att lagra data. Informationslänk följer: www.emagento.se

Australiens topplottos

Magento Community Version är den enda gratisversionen som finns av Magento. Men det finns många firmor i Sverige som sysslar med detta.

Magento tar tid att lära sig men är väl värd nedlagd tid. Det allra bästa med Magento är att man inuti en enda Multisite Magento kan ha obegränsat antal Magentobutiker på egna domäner.

Magento går dessutom att ansluta till olika faktureringsprogram så att fakturorna registreras automatiskt. Likaså finns plug-in som lägger all info i TA-system – Trafik Administrerings system. Så att frakthandlingar och fraktbokning automatiseras och tiden går ner från timmar till ett fåtal minuter.