eMagento webbutik är en web-shop utöver det ordinära

eMagento, i vanligt tal Magento, är kanske sveriges bästa web-shop. Den finns i gratisvariant samt tillhandahålls – vanligtvis dyrt – av ett avsevärt antal företag.

Magento är en open source-baserad plattform för e-handel som lanserades 31 mars 2008. Den uppfanns av Varien (nu Magento Corporation) med bistånd av programmerare från open source-communityt, men är helt ägd av Magento Inc. Magento är uppbyggd på Zend Framework det använder Entity-attribute-value (EAV) databasmodel för att lagra material.

Magento Community Release är den enda gratisversionen det finns av Magento. Men du hittar ett flertal firmor i Norden som sysslar med detta.

Magento tar tid att lära sig men är väl värd jobbet. Det allra bästa med Magento är att man inuti en enda Multisite Magento kan ha obegränsat antal Magentobutiker på egna internetdomäner.

Magento går också att koppla till olika faktureringsprogram så att fakturorna matas in automatiskt. Dessutom finns plug in som lägger all information i TA-system – Trafik Administrerings system. Så att adresslappar och fraktbokning automatiseras och tiden går ner från timmar till några minuter.