Hyaluronsyra kosttillskott innebär effektiv lindring av artros

Det finns många bra kosttillskott som är lämpade för de som tränar hårt och sliter på lederna. Med hyaluronsyra kosttillskott så är tanken att man ska tillföra de utsatta lederna det ämne som förekommer naturligt i ledbrosk samt ledvätskan.

Eftersom att man vet att hyaluronsyrans halt blir lägre vid artros så skulle man ju kunna tänka sig att man skulle kunna använda sig av kosttillskotten därför att lindra och hejda artrosens utveckling.

Dämpa artros med hyaluronsyra kosttillskott

Men frågan är ifall man med kosttillskott verkligen får den önskade effekten. Det finns en hel del hyaluronsyra artros forskning, men här har man mest sett på effekterna av injektioner av den naturliga sockermolekylen. Vid injektioner så har man sett att tillförd hyaluronsyra inte har så stor smärtstillande effekt. Därmed inte sagt att kosttillskotten inte kan lämna god verkan.

De som använder kosttillskotten

Något som dock är rätt intressant att se är vad idrottare som använder sig av kosttillskotten säger. Här rör det sig inte om sambandet hyaluronsyra artros utan endast om att få en verkan där man upplever att leder kan återhämta sig och att man slipper besvär med knän, rygg samt händer.

Det tycks helt klart finnas ett samband mellan bättre återhämtning och kosttillskotten som innefattar hyaluronsyran. Med tanke på detta så kan det självklart vara så att även den som lider av artros kan se en fördel av dem, och då I synnerhet ifall det rör sig om en person som sportar mycket.

Inte bara för leder

För många så är hyaluronsyra synonymt med fin hy. Med åldern så minskar mängden hyaluronsyra i kroppen och man har i studier sett att tillförsel av krämer samt injektioner av hyaluronsyra kan förhindra torrhet såväl som rynkor. glucosamine sulfate. Att ämnet har en kraftfull verkan på våra kroppar råder det inget tvivel om, men det är minsann viktigt att man använder det på korrekt sätt.

Vill man bli fri från rynkor så bör man använda sig av en kräm eller få injektioner medan knarriga leder samt knän kan dra större nytta av hyaluronsyra tabletter.

Behandling av artros

Om man har drabbats av artros så kan det finnas bättre alternativ som till exempel glukosamin tabletter. Glukosaminet är känt för att funka som en hjälp mot artros på så vis att det smörjer leder och på andra vis hjälper kroppen att bilda mer brosk. Glukosamin mot artros kan vara att rekommendera hellre än att ta hyaluronsyra kosttillskott. Glukosamin omvandlas till hyaluronsyra i kroppen, det tar ca 3 veckor så innan dess märker man ingen effekt. Glukosamin är idag omklassat från kosttillskott till läkemedel i Sverige och finns på apoteket, priset har gått upp i jämförelse mot kosttillskott.

glykosamin bild

Säkra kosttillskott

Något som är mycket viktigt att tänka på är att det idag finns en internationell marknad för förfalskade kosttillskott. Om du vill använda dig av hyaluronsyra kosttillskott för att må bättre alternativt för att få finare hy så ska du hålla dig till svenska tillskott som är godkända i Sverige. Glukosamin till hund av fabrikat Gelest är samma produkt de säljer som kosttillskott för människor i de länder där det räknas som naturläkemedel. tex. UK. Köp på svensk sajt som allt-fraktfritt.se, CDON alternativt Tradera. Det här säkrar att du får preparat som inte är farliga och som håller sig till de regler som gäller i Sverige för kosttillskott samt deras marknadsföring.