Skiljer sig artros händer drabbas av från annan artros?

Nu för tiden använder vi våra händer på flertal annorlunda sätt. Pekskärmar, telefoner och datorer leder till mycket ensidiga rörelser och det här leder i många fall till både stelhet och smärta. Den artros händer kan drabbas av kan bli avsevärt jobbig för när man inte kan nyttja sig av fingrar som vanligt så kan det bli besvärligt att få något gjort.

glykosamin bild

Man kan säga att den här typen av artros skiljer sig en hel del från den som man kan få i andra kroppsdelar på så vis att man verkligen får besvärligt att fungera både hemma samt på jobbet.

Atros händer symptom

Artrosen smyger sig för det mesta på och märks i början som stelhet. Ledsvikt är ganska vanligt förekommande och flera kan känna att det är en aning komplicerat att komma igång efter längre stillasittande och att man efter överbelastning kan bli svullen, varm samt också vara med om värk i fingrar samt händer.

När man upplever stelhet och värk så är det inte säkert att man har den artros händer kan drabbas av. Det kan dessutom vara annat som leder till att det gör ont. Men i detta läget så ska man inte fortskrida med överbelastningen och på en gång ta reda på vad stelheten och smärtan beror på. glukosamin kondroitin.

Naturmedel mot artros

Det finns riktigt bra naturmedel mot artros som är vetenskapligt bevisade som effektiva till både stelhet och smärta. Man kan inte bota artros men man kan göra något åt den flexibilitet som man har i lederna och man kan även hjälpa brosk på så vis att åter produktionen kan gynnas med naturliga preparat.

Det är förstås betydelsefullt med bra mathållning vid artros men kosten är inte jämt nog. Med glukosamin tabletter eller pulver och andra tillskott, som msm så kan man få bättre effekt.

Mer än kosttillskott

Det finns avsevärt mer att göra då man vill dämpa samt hejda utvecklingen av artrosen. Det är exempelvis känt att övervikt kan vara en anledning till sjukdomens progress och då är det bra att omgående göra något åt detta. Går man ner i vikt så minskar man belastningen på knän, höfter och rygg, och det kan skänka goda resultat.

Händerna och fingrarna måhända inte är lika påverkade av kroppens tyngd och här kan överbelastning vara en orsak till att artrosen utvecklas. Ifall man skriver på datorns tangentbord ofta, eller på övrigt sätt sliter på händer och fingrar så kan det vara bra att se över hur man kan omforma sitt rörelsemönster.

En sjukgymnast kan ge bra artros behandling på så vis att han eller hon kan påvisa viktiga övningar för att stärka kroppen och återfå smidighet. Om man upplever stelhet samt smärta så är det förståndigt att så snart som möjligt få komma till en skicklig sjukgymnast samtidigt som man kan börja se på naturmedel mot artros. När man väljer naturmedel för behandling mot artros så väljs svensktillverkat i hälsokosthandeln alternativt på pålitliga svenska sajter som allt-fraktfritt.se alternativt CDON.

Artrosen i händer kan drabba alla

Med tanke på hur mycket vi använder oss av händerna för att manövrera den moderna tekniken så är det inte så underligt att se att också unga kan få den artros händerna skadas av. Det är således inte bara äldre som får den här sjukdomen så också unga ska ta symptom på allvar och söka hjälp så snart som möjligt.