Använd banangrädde för att garnera tårtan

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med arom av banan har flera användningsområden och tack vare att den är fullt fri från kalorier blir den hastigt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt arom, det vet vi alla. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande böjd. Bananer är sannerligen roliga och upplyftande frukter på alla plan. varför kan man vispa grädde
Aromhusets gräddarom med smak från banan är sannerligen intet undantag. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten distinkt arom av banan utan att kännas konstgjord och dessutom färgar den grädden tydligt gul.

Banangrädde är perfekt att ha som dekor på tårtan alternativt som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande god och det finns hotande risk att man råkar slicka i sig aningen för mycket av den smaksatta grädden innan den hamnar på tårtan. Det åstadkommer förstås ingenting för varje flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Självfallet äger gräddaromerna ytterligare användningsområden än enbart till grädde. De flesta älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan förutspås bli en ny favorit till just detta ändamål. Det blir betydligt lättare att få barnen att äta nyttig, naturlig yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser om den har gul färg och arom av banan.

En pava gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver omkring 1,5 ml arom för bästa verkan. Man kan ta mindre om man vill ha lite mildare smak och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan emellertid utmynna i en aning märklig eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir fullständigt grön i kulören. Samtliga är riktigt delikata men jordgubbe och banan delar nog ändå första position vad gäller användbarhet.

Vill man producera hemgjord glass är dessa aromer fantastiska smak- samt färgsättare. De går även att förena för att erhålla till exempel glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en klass för sig själv med aningen mer exotisk smak och oerhört spännande grön kulör.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man därtill blandar smakerna lite så är det möjligt att få fram alla lika färger man vill, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att pröva Aromhusets nykomling Banan så köper man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett följer med och underlättar när man vill dosera mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så letar de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller StröSöt kan man själv tillverka underbara bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.