Blii form med GI mat recept

Söker man ett sätt att komma i form innan sommaren, då kan t. ex. GI mat kosten vara den korrekta vägen för dej.

GI i GI föda står för Glykemiskt Förteckning. Det är ett mått som man använder för att se hurdan fort anatomin bryter ned kolhydraterna i somliga livsmedel eller rätter. Desto högre GI man innehar, desto snabbare bryts maten ner. GI mat är ett sätt att gå ned vikt och äta hälsosammare.

Det är flertal recept man kan komma via online för olika GI livsmedel, beroende på det man gillar. Det är blott att besöka de hemsidor som erbjuder annorlunda recept samt starta välja.

Flera av de recept som är att få numera genom online använder även grädde i receptet.

Grädde

Grädde är en smaksättare som flertal nyttjar i sina rätter alternativt tårtor. Det är en vattenemulsion utav fetter som man tar ifrån komjölk. Om man har grädde med en fetthalt som är under 40 %, ska man homogenisera den så att den ej ska skikta sej. Men är fetthalten är över 40 % innehar dens fettdroppar kapaciteten att anknyta luft till en fixerad skum form när grädden vispas. Grädde med en fetthalt över 40 % heter därför vispgrädde.

Det är flertal olika fason att fixa vispad grädde. Bland annat finns därnäst två ex, som är de vanligaste sätten som folk runt om i världen väljer vid t. ex. kokkonst av GI födoämnen:

Vanlig handvisp

Att använda sej utav en vanlig handvisp när man vill få vispad grädde är något som flera väljer. Man kan hitta handvispar i samtliga sorters former, kulörer samt material som plast alternativt metall. Men tyvärr resulterar en handvisp mestadels i att den som vispar får smärta i armen.

El visp

Sedan finns det också valet utav en elvisp som de flesta hushåll i Sverige allaredan innehar. Man kan enkelt köpa denna produkt genom en vanlig elektronik affär.

Men den produkt som rekommenderas utav flera när det handlar om att vispa grädde samt är enormt praktisk samt verkningsfull, är den så kallade gräddsifonen.

Gräddsifon

En gräddsifon innehåller en burk, handtag och en patron. Patronerna har lustgas som gör grädden luftig. När man önskar göra en snabb vispad grädde för något man kanske bakar alternativt lagar, så är det blott att fylla behållaren med grädde samt gänga på en av dina lustgaspatroner.
Därnäst är grädden att komma ut blandat med gasen ifrån patronen. Grädden kommer att vara lätt, exakt som man alltid önskar att den ska vara, när det är väl vispad, perfekt för GI föda alternativt bakelse.

En gräddsifon kan man anskaffa via diverse portaler online och dem brukar inte kosta så mycket. Och med produkten kommer även flertal positiva egenskaper inkluderat, såsom att den är liten och tar inte mycket plats i kylskåpet. Men den viktigaste fördelen är att den kan förvara din grädde absolut som den ska vara i behållaren. Detta är möjligt tack vare att behållaren är sluten.

Lustgasen i patronen är den källa som stå sig din grädde fräsch, hade det varit luft istället, skulle det gett källa till nedbrytning utav fetter.

Laga din GI mat i bostaden samt begagnad en gräddsifon vid behov utav snabb, mjuk grädde.