Garnera tårtan med banangrädde!

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med smak av banan har massa användningsområden och eftersom den är fullt fri från kalorier blir den hastigt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Smak och färgsättare för vispgrädde: gul banan

Banan har söt smak, det vet vi alla. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande kurvig. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med smak av banan är verkligen inget särfall. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten tydlig smak från banan utan att kännas konstgjord och dessutom färgar den grädden tydligt gul.

Banangrädde är superb att ha som dekor på tårtan eller som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns hotande risk att man råkar lapa i sig lite för mycket av den smaksatta grädden före den hamnar på tårtan. Det gör självklart inget för var flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir många tårtor, det. aromer vispgrädde

Självfallet har gräddaromerna fler användningsområden än enbart till grädde. Många gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan förutspås bli en ny favorit till just detta syfte. Det blir mycket lättare att få barnen att äta nyttig, naturell yoghurt utan konstiga tillsatser ifall den har gul färg och smak från banan.

En flaska gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver uppskattningsvis 1,5 ml arom för ultimata effekt. Man kan ta mindre om man önskar ha aningen mildare arom och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan dock leda till en aning konstig eftersmak.

Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir fullständigt grön i kulören. Alla är oerhört delikata men jordgubbe och banan delar nog ändå första position vad gäller användbarhet.

Vill man göra hemmagjord glass är dessa aromer fantastiska smak- samt färgsättare. De går också att kombinera för att erhålla till exempel glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en kategori för sig själv med aningen mer exotisk arom och riktigt dynamisk grön kulör.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man därtill blandar smakerna en aning så är det möjligt att få fram alla lika färger man önskar, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att pröva Aromhusets nykomling Banan så köper man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett följer med och underlättar när man önskar mäta upp mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

Eftersom att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så letar de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt Stevia kan man själv göra fantastiska bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart bidrag i skafferiet.