Gräddpatroner innehåller dikväveoxid

Dikväveoxid är ett drivmedel till gräddsifoner samt är i de gräddpatroner som säljs till varje sifon.

Gräddpatroner med dikväveoxid (lustgas) till gräddvisp

Dikväveoxid

Dikväveoxid eller även kallad lustgas är en färglös gas med en sötaktig smak. Lustgasen upptäcktes för första gången av en man vid namnet Joseph Priestley år 1773. Han var även känd för att ha upptäckt syrgasen cirka ett år före. Lustgasen användes som ett berusningsmedel utav flera, det var ett sätt att förlusta sig på olika fester.

Men under år 1844 började man begagna dikväveoxid till medicinska avsikt, en utav den första registrerade användningen utav lustgas var utav tandläkaren vid namnet Horace Wells, som använde det för att bedöva sin bedröva från att få en visdomstand utdragen. Efter att Horace började allt fler tandläkare att använda metoden utav lustgasbedövning som visade effektiva resultat.

Nuförtiden nyttjas dikväveoxid i patroner som är ett drivmedel till gräddsifoner. De får ens grädde att bliva lätt och perfekt vispad.

Gräddsifoner

Gräddsifoner har existerat länge ute på marknaden, men den första versionen utav sifoner kallades för sodasifoner. Dessa användes för att anordna kolsyrat vatten i flaskor. Numera finns bubbelvatten i flaskor överallt i olika affärer, tack vare detta är de mindre populära idag, men det säljs fortfarande produkter som Sodastreamers för de som vill ha att anordna kolsyrat vatten hemma när de känner för det.

Men bland de sifoner som är på marknaden nu är gräddsifoner bland de populäraste och nyttjas runt om i annorlunda restauranger samt caféer. Att använda en gräddsifon stöder en att få en perfekt vispad grädde som man kan använda till diverse kokkonst och bakelser som en semla.

Gräddsifoner är enkla att begagna för den som har bestämt sej för att inhandla en. Helt enkelt utgör en gräddsifon utav en burk, handtag och patroner fyllda med dikväveoxid. För att starta vispa sin grädde som man inhandlat i en av flertal mataffärer som finns tillgängliga, är det bara att fylla sin behållare med grädde. Därefter tar man en av de lustgaspatroner man har samt skruvar den på sifonen. Man kan köpa lustgas patroner genom internet. När detta är avklarat är det bara att pressa handtaget samt låta grädden komma ut från behållare och blandas med gasen från patronen. När dessa blandas vispas grädden samt förvandlas till en luftig skum form.

Bortsett från att gräddsifoner grejar en perfekt vispad grädde, kommer denna alster också med flera övriga fördelar såsom att den kan enkelt förvara grädden man har just vispat. Detta är unikt tack vare att de andra alternativ när man önskar vispa grädde, som valet av en elvisp ej kommer att deponera vispgrädden man just fixat. Utan det handlar ofta att man har kvar grädde sedan ha t. ex. producerat GI födoämnen samt lägger det i en skål vari den allmänt är att torka eller bliva vattning. Gräddsifonen deponera vispgrädden i sin slutna behållare och stå sig den perfekt för nästa bruk.

Grädde

Grädde är en vattenemulsion av fetter som kommer ifrån vanlig mjölk från kossor. När man talar om vispgrädde handlar det om grädde som har en fetthalt som ökar över 40 %. Om grädde har en fetthalt som är under 40 % ska den homogeniseras. Homogenisering är nödvändigt för att grädden inte ska skikta sej.

Grädde blir luftig samt redo för bruk direkt med assistans av en gräddsifon samt patroner fyllda med dikväveoxid.