Mumsig melonsmak till grädde och yoghurt

En av två nykomlingar från Aromhusets kategori för vispgräddearomer är Melon som gjort succé ute i handeln. Vispgräddearom med smak av Melon skänker grädden delikat, saftig smak av melon samtidigt som den färgar grädden riktigt piggelingrön. Detta är en briljant produkt att använda till allt från tårtor och bakelser som till den naturliga morgonyoghurten.

Smak och färgsättare för vispgrädde: melon

Det är Gert Strand ABs framgångsrika varumärke Aromhuset som kommer ut med de två nya smakerna för vispgrädde, Melon och Banan. Banansmaken var given, dels för att den gula färgen behövdes i sortimentet, men framför allt för att banansmaken är så populär och praktisk i många varierande sammanhang.

Melon är en exotisk frukt som inte alls är lika allmänt använd som bananer är, men dess söta, mjuka arom är alltid uppskattad av stor som liten. Man ville skapa en arom med grön färg och omgående valde man att producera en vispgräddearom med smak av Melon som sista nytillskott för denna gång. Valet var förståndigt för melonaromen är fullständigt fantastisk! Smaken känns så fräsch och söt på samma gång och har man väl börjat äta av den så är det svårt att sluta. En favorit är att röra om 2 ml vispgräddearom Melon i morgonyoghurten och sedan droppa ner en droppe Sucralose och röra om redigt. En ljuv, smakrik frukost som man står sig under lång tid på och inte ett uns av onödiga kalorier eller kolhydrater får man i sig.

I en tid där allt fler vill äta allt färre kolhydrater är efterfrågan på kolhydratfria sötsaker hög och med Aromhusets vispgräddearomer blir det plötsligen så lätt att baka goda sötsaker som tårtor och glass utan att peppra dem med sockriga ingredienser. Det finns en rad recept på LCHF-vänliga tårtbottnar att baka och med vispgräddearom Melon från Aromhuset kan man garnera tårtan med klargrön, melonsmakande vispgrädde – MUMS!

Aromhusets produkter finns bl a att införskaffa på www.allt-fraktfritt.se och när man köper Aromhusets varor så medföljer en liten doseringspipett. Doseringen som gäller för vispgrädde är 3 ml arom per 2 deciliter vilket i praktiken innebär en halv flaskkork arom per deciliter. Man ska akta sig för att överdosera eftersom det kan ge konstig bismak, men man kan gärna experimentera med mindre doser för mildare smak och svagare färg. Det går även finemang att mixa aromerna för att bilda andra färger och intressanta smakkombinationer.

En flaska visgräddearom med smak av Melon innehåller 30 ml essens och räcker följaktligen till två liter grädde vilket är en hel del grädde. Ett stort plus är att Aromhusets smakessenser för grädde, kaffe och bordsvatten är små och således inte tar någon som helst plats i skafferiet. vispa kokad grädde De är dryga och extremt prisvärda, det är definitivt idé att handla på sig några skilda smaker av varje slag.

Aromhusets vipgräddearom Melon gör barnen glada, sinnena nöjda och kommer att bli en klassiker bland smaksättarna på hyllorna i handeln såväl som i svenskarnas skafferier.