Silikonslang används offentligt i sammanhang där man behöver en transparent och flexibel slang

Till exempel inom läkemedelsindustrin och forskningen är silikonslang offentligt använd.

Silikonslangen tillverkas igenom att man extruderar platina- alternativt peroxidhärdad silikon i adekvat dimension.

Man får därmed en slang som är så gott som resistent mot influens av kemikalier. Igenom att armera slangen kan man få en större hållfasthet samt även begagna undertryck i den.

Silikon, även kallat silikonelaster, är ett samlingsnamn för i grunden oorganiska polymerer som är baserade på kedjor av kisel och syre.

Till dessa binds ibland annorlunda slag av organiska rester, det vill säga kolväteföreningar. Silikon leder inte elektricitet, är ej lösligt med vatten samt är relativt tåligt mot kemisk influens.

Silikonmassan är fluffig och formbar före den innehar härdat. Materialet används bland övrigt för att fylla fogar.

Silikonslang

Det är en högprestanda slang som är i huvudsak framtagen för att transportera luft eller vätska. Slangen innehar flertalet lager armering för att fixa höga arbetstryck. Utmärkt att använda i t.ex. en bilmotor där det ställs krav på en slang som klarar av hög temperatur samt tryck (kylarslangar alternativt turboslangar)! Men denna typ av slang kan hava många fler användningsområden än bilmotorer!

SH platinahärdad kryssarmerad silikonslang av medicinisk kvalitet är tillverkad i renrum Class 1000, med hjälp av armering av polyester alternativt Nomex.

För användning i pharma, biomedicin, kosmetik eller vid framställning av livsmedel. SH har genomgått extensiv fysikaliska, kemiska, samt biologisk tester och uppfyller USP Class VI, FDA CFR 177.2600, ISO 10993 och 3A klass. Klicka här för mer info.

Slangtypen tillverkas oxå i peroxidvulkat utförande av FDA CFR 177.2600 godkänt material.