Håll ID-kaparna borta från ditt företag

Abbonera på Dog Security bevakningstjänst

Dog Security Sweden AB är mest kända för att göra hundträningsutrustning till sveriges tävlingselit inom skyddshund, polisen, G4S, tullen och övrig bevakningsbranch.

Nu håller man på att arbeta fram en oerhört effektiv bevakningstjänst som kommer att kunna användas av såväl privatpersoner som av företag.

I boken förekommer en större och bra checklista. Boken finns tillgänglig att låna som e-bok i biblioteken samt kan inhandlas på allt-fraktfritt. Klicka på bokomslaget för mer detaljer.

När man driver ett företag är säkerhetsfrågor av högsta prioritet, man kan leva med en konstant oro ifall man inte känner att man har kontroll över företagets säkerhet. Det finns många saker att utöva för att höja säkerheten kring sitt företag och ju fler av dessa preventiva metoder man checkar av, desto större skydd har man mot att företaget ID-kapas.

Dog Security Sweden AB är en registrerad verksamhet men fortfarande ett tämligen hemligt projekt, som går ut på att man som privatperson eller företag får tillgång till flera olika skydd mot ID-kapning, mot en struntsumma per år. Man kan se det som en billig, men trygg samt effektiv försäkring mot bedrägeri och ju mer man har att förlora, desto mer utsatt är man för ID-kaparnas intresse, och desto hårdare blir slaget ifall man rentav utsätts.

När projektet kring Dog Security är klart kommer det att skickas till personer som finns registrerade på nyhetslistan (xxx). Varför detaljerna är hemliga än så länge är för att ID-kaparna inte ska få tillgång till upplysning som i detta skede är känslig. För ID-kaparna kommer Dog Security Bevakningstjänst att bli ett rejält dråpslag.

Postbox istället för brevlåda

Som företag skickas vanligtvis en hel del känslig information via posten och enkla vis att undgå vittjning av denna post är att ersätta vanliga brevlådor samt postleverans mot en postbox på postkontoret som endast utvalda personer i företaget kommer åt. En så enkel sak ger enormt gott skydd.

Lämna post på postkontor

I likhet med att få sin företagspost levererad på ett tryggt sätt i en trygg postbox ska man alltid lämna post i ett postkontor istället för att lämna den i vanliga postlådor. Postlådor har de senaste åren utsatts för många vittjningsangrepp och sällan har man någon koll på när och hur det sker.

Lagra post under semestern

När ens företag går på semester bör man, ifall man inte har en postbox, se till att få all inkommande post lagrad under tiden som ingen finns närvarande att hålla koll på posten. På detta sätt har ID-kaparna ingen möjlighet att knycka den.

Använd pappersstrimlare

Strimla allt pappersavfall som består av kontonummer, saldobesked och liknande. Hellre för mycket än för lite. Det ska vara en “cross cut” strimlare som hackar papperet i mindre bitar.

Strimlare som bara skär papperna på längden duger inte – det är enkelt att tejpa ihop dessa papper igen.

Sätt lås på sopcontainers

Har företaget sopcontainers för brännbart och för pappersåtervinning där kontorsavfall hamnar?
Sätt på hänglås och håll dom låsta – utom just när man kasta något. Bra mot pyromaner samtidigt.

Undvik trådlöst nätverk inom företaget

Nätverket kan hackas från en bil på gatan och samtliga datorer kan kommas åt. Installera ett trådburet nätverk (som därtill är supersnabbt), ta bort antennen från routern och stäng av det trådlösa nätverket. Få reda på mer här

Plan B är ett nätverk där allt går genom fastighetens strömkablar. Dustin, Komplett samt Kjell & Co har bra sådana lösningar.