Allt-fraktfritt.presenterar sockerfri julmust med Harry Roberts originalrecept anno 1922

Allt fler kolsyrar egen lemonad som är hälsosam med läskmaskin och trycket har varit grandiost på Aromhuset att ta fram en mycket bra sockerfri julmust. Nu finns den och räcker till på köpet till hela 12,5 liter drickfärdig Zero sockerfri julmust.

Julmust i butiker och varuhus innehåller ca 1/10 strösocker, 1 1/2 hekto i en 1,5 liters flaska. Med Aromhuset Zero Julmust läskkoncentrat, där man tillsätter 4 cl till en liter, ser man med egna ögon att hur lite strösocker det kan vara – allt man häller i flaskan är 40 ml smakextrakt.

zero

Aromhuset har tillverkat läskkoncentrat för läskmaskiner sedan 1980.

Så småningom blir det jultid återigen och då vill vi inmundiga Julmust. Under december är varannan läskedryck som säljs en julmust. Men vi vill helst undvika onödigt mycket socker och så är det ju inte alltid så praktiskt att dra flaskor ifrån butiken.

Lösningen stavas läskmaskin och ett koncentrat som du kan bruka efter egen smak. Att man gör en rejäl insats för miljön är en extra bonus.

Det finns god anledning att välja koncentrat för hemläsk. Den främsta är kanske att du på detta vis får en mycket godare läskedryck. Smakessenser är enkla att använda och dessa bör doseras på ett vis som passar dig bäst. Dessutom så fungerar de fint med alla sorter av läskmaskiner.

Zero Julmust läskkoncentrat doseras 4 cl till 1 liter drickfärdig sockerfri Julmust.

Osötad julmust med tvättäkta julmustsmak

När du handlar Aromhusets Zero läskkoncentrat för Julmust så får du en läsk som smakar så som den ska. Allt du behöver är en flaska med den klassiska smaken. Av en halvliter essens så får du 12.5 liter kolsyrad Julmust enligt originalreceptet från 1922.

Men du kan få mer om du av någon orsak vill ha en mildare arom genom att använda minskad mängd julmustkoncentrat. Koncentratet är allaredan drygt, en butelj varar till 12,5 liter i jämförelse med det vanliga 8 liter.

Detta är populärt med Zero Cola och Zero Indian tonic, åtskilliga konsumenter använder halv dosering så en flaska räcker till 25 liter. Fastän att Zero Cola säljs för dubbla svenska priset i UK blev den tilldelad utmärkelsen Amazon Choice 2017, 2018, 2019 samt 2020.

Smak till hemläsk kan användas innovativt

Det är inte bara Julmust som blir enklare att göra om du har läskkoncentrat för din läskmaskin. Du kan ju till exempel göra ett eget Slush recept som smakar Julmust. Eller så kör du på Cola arom om du anser att Julmust och Slush icke fungerar tillsammans.

Aromhuset, som också saluför 15 Slushkoncentrat, har tagit fram en ny metod att skapa Slush på någon minut, även sockerfri. Vilket egentligen är omöjligt för socker behövs till att issörja ska slusha.

Metoden presenteras också den i onlinebutiken allt-fraktfritt.se och bygger på köpta isbitar.

Så här kan man tillverka sockerfri Zero Cola slush på minuter, det går lika bra med Zero Julmust

Så här gör man sin egen sockerfria Slush

Ta fram en ordentligt bra mixer med extra effekt
Häll i 392 gram isbitar (väg dem)
175 ml kallt vatten
33 ml Zero Cola läskkoncentrat från Aromhuset.

Kör mixern tills du har en bra Slush (issörja).
Färdigt.

Ingen väntan i långa tider med slushmuggar som skall frysas in, ett flertal kan serveras. Denna metod fungerar också vid fikaställe-servering i mindre skala.

cola

Det här är så typiskt för Aromhuset. Finns inte en prima produkt alternativt rimlig metod så uppfinner de den.

Just nu jobbar Aromhuset på en ny serie aromer till kolsyrat mineralvatten, här kommer de före hela bryggeriindustrin (Pripps, Spendrups, Pepsi, Coca Cola m.fl.) med någonting helt nytt och jättegott. Projektet kallas Sparkling Max och lär bli omtalat, möjligtvis sätta standard hur smaksatt kolsyrat mineralvatten ska smaka i framtiden.

Det är skojigt att skapa personlig läsk och du kommer så småningom att upptäcka att du kan göra den perfekta drycken på så sätt. Smaker till Sodastream, Vikingsoda, Aqvia och AGA kolsyremaskin är varierade och du kan faktiskt mixa dessa lite som du vill.

Själv välja hur mycket kolsyra du vill ha eller blanda osötad Sockerdricka.

Julmust med lite extra kolsyra kan vara ett tips eller så kör du med lite coolare inslag såsom apelsin.

Från läskkoncentrat så erhåller du en lemonad som är helt unik, det existerar ett helt utbud. Därjämte så kan du räkna med att den är nyttigare. På så sätt att du drar ner på socker och på andra onödiga ingredienser.

Din familj och kompisar kommer att värdesätta att du kan bjuda på så fräsch Julmust eller Cola, precis det de känner för!

kolsyrad

Bubbla vatten hemma och använd smaker du aldrig tröttnar på

Eventuellt har du känt dig irriterad mitt i sommaren då du ville ha Julmust och inte kunde hitta detta eftersom butikerna inte säljer. Eller så tycker du att det bordsvatten som du handlar i affären inte är så mumsigt. Av läskkoncentrat så kan du få den förfriskning du vill ha då du vill ha den.

Därtill så kommer du inte att tröttna på din egen hemmagjorda lemonad. Den kan hela tiden byta smak och så kan du variera styrka så att det blir mera eller mindre läskedryck eller mera eller mindre smaksatt vatten.

Passande smak till kolsyremaskin

När du beställer läsksmaker till din läskmaskin så ska du passa på att välja de som du har störst behov av. Det kan vara smart att fluktuera lite. Ha Grape Tonic redo till helgens fest med vännerna och Cola och Julmust för familj eventet.

Du får prisvärd läsk som smakar bättre än det mesta som du kan anskaffa i butiken. Aromhusets läskkoncentrat finns på har alltid originalextrakten som smakgivare.

Du bestämmer själv mängden kolsyra och styrkan på aromen. zero julmust Det blir god dryck till maten, till mellanmålet och då du bara känner för någonting som smakar smaskigt och inspirerande.